En person omkom og to andre ble skadet i ulykken som skjedde 21. september i fjor. 23-åringen som forårsaket ulykken er nå dømt til fengsel i to år og tre måneder av Lister tingrett.

23-åringen ble funnet skyldig i både uaktsomt drap, uaktsom legemsbeskadigelse og kjøring i ruspåvirket tilstand.

I tillegg til fengselsstraff er han fradømt førerkortet for alltid. 23-åringen må også betale 865.000 kroner i erstatning til den omkomne kvinnens etterlatte og de to barna som ble skadet.

Les også:

Hadde vært i Dyreparken

Den nå domfelte mannen var på vei østover langs E 39 da ulykken skjedde. Ifølge påtalemyndigheten skyldtes ulykken høy fart og ruspåvirkning.

Ved Flikka i Flekkefjord kom 23-åringens bil over i motsatt kjørefelt og traff bilen til Kristin M. Kasparsdottir (43). Hun var da på vei hjem til Moi i Rogaland etter å ha besøkt Dyreparken i Kristiansand. I bilen satt 43-åringens 11 år gamle datter og datterens to jevngamle venninner.

11-åringen som ble hardest skadet ble tilkjent 220.000 kroner i erstatning av Lister tingrett. Tvillingsøsteren hennes, som også ble skadet, ble tilkjent 60.000 kroner. Den omkomne 43-åringens etterlatte, fire barn og moren, ble tilkjent en oppreisning på mellom 75.000 og 175.000 kroner hver.

Ingen strafferabatt

Under rettssaken erkjente 23-åringen straffskyld på alle punkter, bortsett fra ruskjøring.

Les også:

Han bestred ikke blodprøven som viste spor av cannabis, men mente at han ikke var påvirket da ulykken skjedde.

Retten mener at den manglende erkjennelsen av ruskjøring viser at han heller ikke tar fullt ansvar for uaktsomt drap eller uaktsom legemsbeskadigelse, ettersom deler av uaktsomheten er knyttet til å ha kjørt i påvirket tilstand.

Ifølge dommen er strafferabatten 23-åringen har fått ubetydelig.

Uklart om dommen ankes

23-åringens forsvarer, Per Øyvin Andersen, sier dommen er omtrent som forventet.

— Men vi er litt skuffet over lengden på straffen . Aktor ba om to års fengsel, så dommen er noe strengere, sier 23-åringens forsvarer, Per Øyvin Andersen.

23-åringen har foreløpig ikke tatt stilling til om han vil anke dommen.

— Den må sige litt inn før vi tar noen avgjørelse. Saken har vært en stor belastning for alle parter. Det gjelder først og fremst de pårørende, men også min klient og hans familie. Dette er noe som vil bli lagt stor vekt på i vurderingen av om saken skal gjennom en ny behandling, sier Andersen.