Utnevnelsen skal ifølge Dagbladet skje i statsråd. Hasseldal er i dag politimester i Sunnmøre, en jobb han fikk i 2011. Arendalitten er landets yngste politimester, og gikk til jobben i Sunnmøre etter å ha vært politistasjonssjef i Grimstad.

— Planen er at jeg skal bytte jobb så raskt som mulig, så det blir nok ganske kjapt. Jeg ser fram til å bli sjef i Østfold, sier Hasseldal til Fædrelandsvennen.

Har pendlet

Før sin tid i Grimstad var Hasseldal blant annet distriktsleder for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, og lensmann i Froland.

Da han ble utnevnt til politimester i Sunnmøre for tre år siden, bestemte 43-åringen seg for å ukependle til jobben i Ålesund.

— Jeg ønsker å komme nærmere hjemmet. I tillegg er det nok større utfordringer som politimester i Østfold, påpeker den nyutnevnte mesteren.

Stillingen i Østfold er ut 2015. Innen den tid skal ny politistruktur bestemmes.

- Kanskje blir det da mulighet for en politimesterstilling om Agder og Rogaland politidistrikter blir sammenslått?

— He he. Ingenting er umulig. Men nå er Østfold fokuset. Familien blir fortsatt bosatt på Hisøy utenfor Arendal, forteller Hasseldal.

Mye ledererfaring

Det er Justis- og politidepartementet som står for ansettelsen. Justis- og politidepartementet bestemmer når Hasseldal kan begynne.

I perioden 1991 til 1998 var Hasseldal politibetjent ved Arendal og Oslo politikammer.

Hasseldal har befalsutdanning fra 1990 og Politiskolen fra 1993. Han har grunnfag i privatrett fra 1996, offentlig rett fra 1997 ved Universitetet i Oslo, og offentlig administrasjon og ledelse fra Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2004. Han har også videreutdanning ved Politihøgskolen i funksjonsrettet ledelse i 2004, ledelse og organisasjonsutvikling trinn II i 2005 og topplederkandidatprogrammet i 2009. I tillegg har Hasseldal en MPA (Master of Public Administration) fra Copenhagen Business School fra 2008.