Klokken 07.07 kom meldingen om en påkjørsel rett syd for søndre rullebane på Gardermoen, og siden har det vært full stans på Gardermobanenpå streknignen Lillestrøm— Eidsvoll.

Banen ble åpnet litt før klokken 10. En person er bekreftet omkommet, ifølge Osloby.

Flytoget er innstilt mellom Oslo S og Gardermoen, mens NSB har Eidsvoll og Lillestrøm som endestasjoner.

— Vi kjører et pendeltog mellom Eidsvoll og Gardermoen. Dessuten går trafikken på Hovedbanen, den gamle banen som lokaltrafikken går på og som ikke går innom Gardermoen. Nå sender vi også InterCity-togene på den. Det betyr at de går, men at de ikke stopper på Gardermoen. Det vil også bli forsinkelser. Den trafikken hos oss som er direkte rammet av ulykken, er lokaltogene mellom Drammen og Dal, sier Håkon Myhre, pressetalsmann i NSB persontog.

Stengt til kl. 10?

— Når vi kan åpne igjen er avhengig av politiet, som må gjøre sine undersøkelser før vi starter opp trafikken igjen. Erfaringsmessig tar det 1,5 - 2 timer. Det er generelt, hva som blir tilfellet her, kan vi ikke svare på. Hvis jeg skal tippe, så blir det i 10-tiden, sier Myhre.

-Vi har nå kriminalteknikkere på stedet, og kan ikek si noe om når vi kan åpne for trafikk igjen, sier operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt.

Flytoget benytter Gardermobanen, og har innstilt all trafikk mellom Gardermoen og Oslo S så lenge den er stengt.

Det er mindre enn én måned siden forrige påkjørsel nesten på samme sted.