— Svalandsgubben er det gøyeste løpet i året, og det er stas å vinne, konstaterer Gramstad.

Med tiden 1.51,25 minutter vant oslomannen fra SK Vidar løpet for fjerde gang siden 2010. Han har vunnet alle sine fire starter, men sto over løpet i fjor fordi sønnen Eik ble født bare to dager tidligere. Sin egen løyperekord på 1.42,34 timer fra 2012 var han langt unna denne gangen.

— Jeg skjønte fort at jeg ikke kom til å sette noen rekord i år. Til det var det altfor vått i myrene, og det var sleipt og blaut i løypa ellers, bemerker Gramstad.

I kvinneklassen var det Solveig Pedersen fra Kristiansand som var raskest over 27 kilometer, og tiden ble rundt 2.20,30 timer. Det er et godt stykke bak løyperekorden til Kjersti Karoline Danielsen på 2.00,08 timer.

— Jeg er fornøyd med disponeringen av løpet. Jeg var innstilt på at det skulle være våtere enn noen gang, og ble sånn sett positivt overrasket, sier Pedersen.

I juniorklassen vant Holum-gutten Eirik Udø Pedersen suverent, og det på løyperekord over 15 kilometer med tiden en time blank. I dameklassen over 12 kilometer vant Elin Uppstad fra Valle IL med en tid på snaut 59 minutter.