Tusener på tusener leste vår sak på fvn.no om hanen og de to hønene som løp rundt utenfor Søgne og Songdalen lensmannskontor torsdag, satt ut i protest av en mann som hadde fått avskiltet bilden.

- Å så fin, sier Marit Røiseland, sammen med Trude Leivestad (.t.v) og Ingrid Wikstad Gundersen. Foto: Reidar Kollstad

Denne altså:

Forebyggende koordinator i politiet Hans Martin Skovly fikk også med seg historien. Han er på fritiden en av de såkalte egglederne i Ålefjær Høneklubb. Han så muligheter for en kopling.

Mattilsynet

I ett døgn hadde hønsene vært i Mattilsynets varetekt, nærmere bestemt hjemme hos førsteinspektør Ansgar Kohle Fredag kveld møtte Kohle representanter fra høneklubben.

— De får det bra i Ålefjær, sa han under overleveringen utenfor fylkeshuset.

Hønsenes rettmessige eier finnes fremdeles et eller annet sted ute i Søgne. Inntil videre skal den fjærkledte trioen bo i fosterhjem hos Erik og Trude Leivestad på Ålefjær.

Embedsnavn

Politimann Skovly har gitt hanen og hønene nye navn. Hanen skal hete Rynning, etter en kjent politimester, hønene skal hete Ann-Kristin og Kirsten.

— Og det har jeg ringt og avklart med både fylkesmann og politimester, forteller Skovly.

Ålefjær Høneklubb er en sosial gjeng innerst i fjorden, og mest kjent for å vekke oppsikt i byens Borgertog.

— Får vi beholde hønene, skal de være maskotene våre i toget 17. mai, sier Ingrid Wikstad Gundersen, og sier hønekluben er helt i eggstase over de tre nye medlemmene.