Marerittstart ødela for fotballjentene

Rotterdam (NTB-Sjur Natvig): Norges kvinnelandslag i fotball greide aldri å utligne et tidlig svensk ledermål, og med 0-1-tapet onsdag er veien til OL i Rio blitt veldig lang.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

En tafatt norsk start avgjorde. Veteranen Lisa Dahlkvist nikket ballen i mål etter drøyt to minutter, og det målet kan bli avgjørende i Sveriges forsøk på å holde liv i sin perfekte statistikk med deltakelse i samtlige OL-turneringer for kvinner.

Ada Hegerberg og Emilie Haavi satte Sveriges stjernekeeper Hedvig Lindahl på noen store prøver, men hun besto dem alle og holdt nullen. Nå må Norge ikke bare slå Nederland og Sveits i sine to siste kamper, men håpe at svenskene avgir poeng, helst i begge kamper.

Det er ikke bare en Nordsjø og et Atlanterhav mellom det norske laget og Brasil etter onsdagens kamp, men et Stillehav og kanskje et par hav til. I den andre kampen vant Nederland 4-3 mot Sveits.

— Nå må vi slå Nederland, trolig med 2-0, og håpe at Nederland slår Sverige, sa landslagssjef Roger Finjord til MAX.

— Vi kom til en del sjanser, men i boksene var Sverige litt bedre enn oss, og det er der kampen ble avgjort. Det tidligere målet ble helt avgjørende, sa Finjord videre. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport