FYLKESLEDEREN: Arild Birkenes fra Songdalen sto ikke på valg, og fortsetter følgelig som Frp-leder i Vest-Agder. Foto: Kjartan Bjelland
PÅ GANGA: Det er i korridorene politikk formes. Foto: Kjartan Bjelland
ORDSTYRERE: Bård Hoksrud (t.v.) og Stian Storbukås. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Det viktigste for oss er ny og moderne vei så raskt som mulig. Til forskjell fra Høyre og de andre partiene, synes vi bilistene betaler mer enn nok som det er. Derfor bør den være fri for bompenger. Dette er Vest-Agder Fremskrittspartis viktigste sak under årets valgkamp, sier fylkesleder Arild Birkenes.

- Hvordan skal veien finansieres?

— Ideen er ikke ny, men den er like god for det. Ved å bruke arbeidere fra sør-europeiske land som sliter med enorm arbeidsledighet. Brukes penger fra oljefondet til dette, vil kostnadene ikke være inflasjonsdrivende. Dermed slår vi flere fluer i samme smekk. Utlendinger får arbeid og vi får vei.

Saken var ikke til behandling under partiets fylkesårsmøte i Kristiansand i helga. Temaet kom på bordet sammen med lunsjen da Fædrelandsvennen slo seg ned sammen med Arild Birkenes fra Songdalen og Line Skøii Vennesland fra Vennesla, og spurte hvordan partiet vil klare å beholde to mandater fra fylket i neste stortingsperiode.

— Ved å fronte vår gode politikk og gi garanti for regjeringsskifte. Vi har satt av 1,5 milliarder kroner til planlegging og bygging av vei, uten at andre partier har rigget seg i det hele tatt.

Personlig

- Vil fylkespartiet også fronte sprit til 18-åringer, som programkomiteen har forslått?

— Personlig mener jeg det er for tidlig, og vil jobbe for at så ikke skal skje. Men skulle landsmøtet vedta dette, vil jeg som alltid forholde meg lojal, sier Arild Birkenes.

Årsmøtet hadde planlagt og brukte mye tid på en resolusjon om homofiles rettigheter til å adoptere. Men de vel 50 delegatene voterte aldri over innspillet fra lokallaget i Vennesla om å begrense denne rettigheten. I stedet tas forslaget med når landsmøtet behandler saken til våren.

På landsmøtet vil Vest-Agder Frp foreslå et juridisk skille mellom organisert tigging og vanlige innsamlinger.

— I dag skiller ikke lovverket mellom disse begrepene. Frp vil være tydelige på å forby organisert tigging, men støtte men støtte organiserte innsamlinger, sier avtroppende politisk nestleder i fylkespartiet, Tor S. Utsogn.

På årsmøtet ble han erstattet av Gisle Sandland fra Flekkefjord.