FARSUND: En 32 år gammel mann er i Lister tingrett dømt til fengsel i 30 dager og samfunnsstraff på 150 timer etter en brutal voldsepisode i Flekkefjord i oktober i fjor.

Da han ankom Halloween-festen i et klubblokale på Glendrange og traff en tidligere kamerat, svartnet det for 32-åringen. Han skallet mannen sju ganger i ansiktet, og gikk deretter på toalettet for å vaske av seg blod.

Da den tidligere kameraten fortsatt var i lokalet da 32-åringen kom tilbake fra toalettet, gikk han amok igjen. Han slo mannen to ganger med knyttet hånd i ansiktet, slik at vedkommende falt i gulvet.

Før 32-åringen ble kastet ut av lokalet, rakk han også å sparke eks-kameraten to ganger i ansiktet.

Innlagt på sykehus

I retten forklarte 32-åringen, som er tidligere narkoman, at han forut for Halloween-festen hadde fått vite at den tidligere kameraten og samboeren hans røykte hasj. Siden begge hadde vært barnevakter hos 32-åringen, reagerte han med sinne både av hensyn til barnets sikkerhet og fordi han var redd for å miste foreldreansvaret.

Den tidligere kameraten avviste i retten at han eller samboeren hadde vært påvirket av hasj.

Voldsofferet ble etter episoden kjørt til legevakten i Flekkefjord, hvor han besvimte i resepsjonen. Han ble etter hvert innlagt på sykehuset, hvor det ble konstatert nesebrudd og mistanke om hjernerystelse.

Ut fra 32-åringens forklaring om bakgrunnen for det som skjedde, anførte tiltaltes forsvarer, advokat Anne Elisabeth Kroken, at volden ikke kunne anses som helt uprovosert.

«Retten er uenig i dette, og anser det som bevist ut over enhver rimelig tvil, forholdene vurdert under ett, at volden var uprovosert», heter det i dommen.

Må betale erstatning

32-åringen er domfelt 18 ganger tidligere, siste gang sommeren 2010, i hovedsak for vinningskriminalitet og overtredelser av vegtrafikkloven, ifølge dommen.

Retten har valgt å ilegge mannen en kortvarig fengselsstraff i kombinasjon med samfunnsstraff, siden han har flyttet bort fra sitt tidligere narkotikamiljø og etablert seg med familie i Flekkefjord.

32-åringen er også dømt til å betale 50.000 kroner i oppreisning til voldsofferet, samt 1500 kroner i saksomkostninger.