IVELAND: – Vi liker ikke at folk reker rundt i bygda vår og gjør innbrudd og stjeler. Derfor bestemte vi oss for å gi politiet en hjelpende hånd, sier den ene 21-åringen, som av frykt for represalier ønsker å være anonym.

Det var to kamerater og en venninne, alle 21 år, som lørdag kveld sørget for at politiet kunne pågripe en 24-åring som nå er siktet for flere tyverier og innbrudd på Vatnestrøm i Iveland.

Politiet fikk allerede fredag et rimelig godt signalement av den mulige gjerningsmannen, men kunne lite gjøre uten å ha et navn.

Ruset

– På fredag forsvant firehjulingen til familien til en kamerat av meg. Det var utrolig kjedelig da denne ikke var tyveriforsikret. Da vi lørdag kveld hørte at en ukjent mannsperson var observert gående på hovedveien, bestemte vi oss for å ta en titt. Det var iskaldt ute, og vi spurte rett og slett fyren om han ønsket skyss, forteller 21-åringen.

Mannen passet godt med signalementet ungdommene hadde fått på gjerningsmannen.

— Mannen som trolig var ruset og ikke visste hvor han var, takket ja til å sitte på med oss. Vi sa at vi skulle til Kristiansand, men måtte gjøre et stopp på veien. Da benyttet vi anledningen til å ringe politiet, som raskt kom og kunne pågripe den mistenkte, sier 21-åringen.

Takk fra politiet

Mandag morgen ringte politiet tilbake til de gode hjelperne på Vatnestrøm, og takket dem for hjelpen.

– Politiet setter stor pris på at folk engasjerer seg, og spesielt på landet er vi avhengig av et godt samarbeid med lokalbefolkningen, sier lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

Lensmannen forteller at personen de pågrep er en 24 år gammel mann fra arendalskanten.

– Vi kan knytte han til flere tyverier og innbrudd, og fordi han fra før har flere uoppgjorte saker på samvittigheten vil han tirsdag bli framstilt for varetektsfengsling. Begge de to firehjulingene som forsvant er nå kommet til rette og levert tilbake til eierne, sier lensmann John Thomas Homme.

Den ene firehjulingen var påført skader da den kom til rette.