KRISTIANSAND: Det var natt til søndag 27. mai i fjor at 40-åringen kjørte med båt i området Steinsundet mellom Andøya og Bragdøya i Kristiansand. En blodprøve av kvinnen viste at hun hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,34 promille. Ferden endte med en alvorlig ulykke. Politiet opplyste etter ulykken at kvinnen ble brakt til sykehus med hodeskader etter å ha kjørt på et skjær.

Kvinnen ga en uforbeholden tilståelse da hun møtte i Kristiansand tingrett i begynnelsen av februar i år. Hennes forsvarer argumenterte i retten med at kvinnen handlet som hun gjorde som følge av en ulykke hun ble utsatt for i 2011.40-åringen opplevde at det ene benet hennes ble knust da en lastebil kjørte over henne. I ettertid skal hun ha hatt mareritt om nettene og har siden ulykken unngått situasjoner som fører til at hun gjenopplever ulykken.

bat-1.jpg Foto: Vegard Nekstad

— For de fleste andre ville det å velge å ta båt hjem i påvirket tilstand fremfor taxi være et irrasjonelt valg, men for siktede som har vært utsatt for en traumatisk trafikkulykke, kan det å ta båten fremfor taxi ha fremstått som mer trygt. Som både siktede selv og hennes forsvarer fremhever, er dette i så fall ingen unnskyldning, men en mulig forklaring på hvorfor siktede valgte å ta det skjebnesvangre valget denne natten, skriver dommerfullmektig Ingulf Nordahl i dommen.Retten kom fram til at kvinnen kun skulle idømmes en bot på 10.000 kroner og ikke betinget fengsel slik påtalemyndigheten ba om. I tillegg mister kvinnen retten til å føre motorbåt i en periode på ett år.