— Jeg hadde aldri drømt om at dette skulle få så stor oppmerksomhet. Utrolig mange har skrevet kommentarer på sosiale medier og i kommentarfeltene til aviser. Jeg har også fått mange personlige meldinger på sosiale medier og som sms. Flere ukjente har stoppet meg på gata og sagt hei eller fortalt at de synes det var flott at jeg sto fram med historien, sier Embret Henock Haldammen.

Det var VG som først fortalte om den 16 år gamle gutten fra Randesund i Kristiansand, som fikk melding fra Facebook om at profilbildet hans var fjernet fordi det ikke fulgte Facebooks standard. Embrets medfødte sykdom, lymfatisk malformasjon, gjør at han har et annerledes utseende. 16-åringen ble sint og lei seg da han ikke fikk lov til å ha klassebildet sitt som profilbilde. Da Fædrelandsvennen kontaktet Facebook om saken, ble det svart at det var gjort en feil da bildet ble fjernet.

Prøver igjen

— Jeg har lagt inn profilbilde igjen etter at jeg mottok en indirekte unnskyldning fra Facebook. Jeg hadde likevel håpet og forventet at nettsamfunnet tok direkte kontakt med meg for å beklage hendelsen, sier tenåringen.

Les også:

På Fædrelandsvennens Facebook-side har innlegget om profilbildet til Embret fått nesten 1000 likes. I de mange kommentarene heter det blant annet: «Utrolig tøft gjort av deg å stå fram», «Heier på deg, unge mann», «Helt forferdelig! Alle er forskjellige, det er jo det som er så vakkert» og «Stå på Embret. Noen bør skamme seg, noe så innmari også. Du har ingenting å skamme deg over».

— All sympati og støtteerklæringer fra kjente og ukjente har varmet. Jeg har som vanlig fått mye støtte fra familien min, sier han.

Ønsker likestilling

Embret er ikke er ferdig med debatten om det å se annerledes ut. Han har selv opplevd å bli ledd av på grunn av sitt utseende. Derfor er han opptatt av at alle skal bli behandlet likt og med respekt uavhengig av utseende, kjønn eller kulturell bakgrunn.

Han er styremedlem i Kristiansand AUF og sier at likebehandling av mennesker er noe av det han kan tenke seg å arbeide for politisk.