— Det er ganske åpenbart at det har vært mye energi inne i bildet, sier Leif Ole Saanum, politiførstebetjent ved Lillesand lensmannskontor.

Torsdag 23. juli, tidlig på morgenkvisten, rykket nødetatene ut til en trafikkulykke ved Ribe på Høvågveien i Lillesand.En 20 år gammel mann satt fastklemt i en bil, etter å ha kollidert med et tre.

Kollisjonen var såpass kraftig at motoren løsnet og ble slengt flere meter bort fra bilen. 20-åringen ble alvorlig skadet.

BIlde fra ulykkesstedet på Høvågveien. Foto: Tormod Flem Vegge

Rapport klar

Nå er rapporten fra krimteknikeren klar. Hovedkonklusjonen er at ulykken trolig er forårsaket av stor fart.

— De materielle skadene indikerer stor fart, sier Saanum.

Få alle de siste Lillesand-nyhetene på Lillesandby.no

Bremsespor

Ulykken skjedde på en rett strekning på en bakketopp. I forkant av bakketoppen, er det en høyrekurve og så en venstrekurve.

— Det var et 10,8 meter langt bremsespor fra høyre kjørefelt og ut i veibanen. I tillegg var det er 13 meter langt spor utenfor veibanen, på høyre side av veien. Det var store skader på bilen, både foran og bak, etter at den traff et tre. Motorblokken lå cirka tre meter bak bilen, inne i skogen. Bilens høyre hjul og hjuloppheng lå rundt fem meter fra bilen, forklarer politiførstebetjenten.

— Krimteknikeren sier at det er sannsynlig at bilen har kommet fra nordøst, fått skrens, kjørt ut av veien på høyre side og truffet treet med venstre forskjerm, oppsummerer han.

Veibanen var delvis tørr og delvis våt på stedet, ifølge rapporten.

Mangler detaljer

Den 20 år gamle sjåføren fra Kristiansand er ennå ikke avhørt om ulykken.

— Vi har ennå ikke fått avhørt sjåføren siden han ble hardt skadet. Vi vil forsøke å foreta et avhør så fort som mulig, påpeker Saanum som understreker at sjåføren vil kunne sitte inne med viktige detaljer rundt hendelsesforløpet.