— Jeg hadde veldig mange personlige stemmer ved forrige kommunevalg, og da tenker jeg at det er flere enn meg selv som tenker at jeg kan gjøre en god jobb, sier Løchen til Fædrelandsvennen.

Vil ha førsteplassen

Dermed seiler han opp som utfordrer til sittende ordfører Åse Severinsen (64), som har tre år bak seg i vervet. Løchen sier han ikke var i tvil da han ble spurt om han ville fortsette i politikken.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Selvfølgelig vil jeg det, sa jeg, og gjorde det klart at jeg helst ville ha førsteplassen på lista. Men på det tidspunktet trodde jeg faktisk at Åse Severinsen hadde trukket seg - at hun ikke ønsket å være ordførerkandidat, presiserer han.

Jeg tenker at jeg kan gjøre en bedre jobb enn henne.

— Hva tenker du nå som du vet at hun også ønsker å stå som kandidat?

— Jeg vil fortsatt ha jobben. Jeg tenker at jeg kan gjøre en bedre jobb enn henne, sier Løchen.

— På hvilke områder?

— Blant annet overfor næringslivet, hvor jeg har mange år med allsidig erfaring, også fra egen virksomhet. Åses styrke er skole, der har hun vært god, mener Løchen.

Kun positive reaksjoner

51-åringen jobber til daglig som salgssjef i Norsk Gjenvinning. Han har to barn fra et tidligere ekteskap, og er nå i et nytt forhold.

Løchen er inne i sin andre periode for Høyre, og representerer partiet i formannskapet og planutvalget.

Søgnes Høyre-ordfører Åse Severinsen vil gjerne fortsette som kommunens øverste politiske leder – hvis paritet ønsker det. Hun utfordres nå av partifelle Tom Løchen. Foto: Reidar Kollstad

— Hva motiverer deg for å jobbe med politikk?- Jeg trives i Søgne og ønsker å fortsette å jobbe med å påvirke og utvikle kommunen. Det har aldri vært viktigere, med så mange avgjørende saker innen skole, vei, industri og kommunereform.

Det mest presserende akkurat nå er å overbevise fylkespolitikerne om at å satse skikkelig på ny videregående skole, sier han.

Jeg er ikke interessert i å ta noen duell med Tom Løchen gjennom avisen.

— Har du fått noen reaksjoner fra partifeller på at du tar opp kampen med Severinsen?

— Ja, og alle har vært positive. Men de som er imot, ringer nok ikke til meg.

— Du virker rimelig sikker på å ta førsteplassen?

— Jeg har ingen dårlig følelse, men det er viktig å understreke at det er nominasjonsmøtet som lager den ferdige listen, påpeker Tom Løchen.

Ønsker ingen duell

Ordfører Åse Severinsen er også opptatt av å respektere arbeidet til dem som nominerer. Hun avviser at hun har gitt uklare signaler om sitt ståsted.

— Jeg er ikke interessert i å ta noen duell med Tom Løchen gjennom avisen, sier Severinsen.

— Jeg har sagt klart i fra til komiteen at jeg er med videre, men det trenger ikke nødvendigvis være som ordfører. Hvis partiet vil, spør de meg.

— Du har lyst til å fortsette som ordfører?

— Ja, hvis det blir et godt lag. Det er viktig for meg.

Jeg har en litt avslappet holdning til dette.

— Hva tenker du om at dere er flere interessenter til ordførerjobben?

— At det er flott for Høyre. Ofte er det vanskelig å finne folk som vil ta på seg den rollen. Det har vært utrolig interessante og givende år som ordfører i Søgne.

Men det er ikke alfa og omega for meg, jeg har en litt avslappet holdning til dette. Det er valgkomiteen som skal vurdere hvem som er best, sier Severinsen.

— Du virker veldig beskjeden?

— Jeg tenker at når jeg selv skal ansette, vil jeg ha den som er best egnet. Det høres kanskje pompøst ut, men det handler om liv og lære.