KRISTIANSAND: Den nå 39 år gamle bileieren som er bosatt i Kvinesdal ble i Lister tingrett funnet skyldig i forsikringssvindel og dømt til 90 dagers ubetinget fengsel.

Den 30 år gamle kameraten som kjørte bilen og sørget for bilbrannen, fikk fem måneders fengsel. 30-åringen ble også dømt for flere tilfeller av trusler, utskjelling og spytting etter polititjenestemenn, innbruddstyveri i en klesforretning i Vennesla og besittelse av 26 gram hasj.

Totalt utbrent

Det var natt til 2. november i 2011 at politiet fikk melding om at en Nissan X-trail sto i brann ved Gimlehallen i Kristiansand. Personbilen ble totalt utbrent. Politiet fikk mistanke om at brannen kunne være påsatt, og iverksatte etterforskning.

Passeringer i flere bomstasjoner avdekket bilens kjørerute i forkant av brannen. Samme kveld var det også en omfattende telefonkontakt mellom de to domfelte. 30-åringens mobiltelefon kunne samtidig knyttes til basestasjoner langs bilens antatte kjørerute.

Startsperre

Bilen er utstyrt med rattlås og elektronisk startsperre som ifølge bilfabrikanten gjør det umulig å starte bilen uten rett kodet nøkkel.

Retten anså det som svært usannsynlig at noen med avansert datautstyr og programvare for å koble ut startsperren ville prioritere å stjele en helt ordinær bil for deretter å dumpe denne.