Ljosland skisenter onsdag. Til helga åpnes heisene. Foto: Gunvor Ljosland
Slik ser det nå ut ved Bortelid skisenter. Foto: Lasse Liestøl

Kommende helg blir den store åpningshelga for skisentrene i distriktet. Selv om skisenteret på Hovden satte i gang heisene forrige helg, åpner de fleste andre nå til helga og vil være åpne gjennom hele jula.

På Bortelid slipper de gjestene inn i den 400 meter lange familiebakken, samt at de åpner skibanene.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Snø til jul

— Det er det vi klarer foreløpig. Vi har ikke vært heldige med kuldegradene, så vi har ikke fått kjørt noen egen snø, sier Lasse Liestøl, daglig leder ved skisenteret.

Han sier det fortsatt gjenstår litt snø før de kan åpne hele anlegget.— Vi skulle gjerne hatt en halvmeter til. Nå har vi 70 centimeter, men det er helt klart snø som står øverst på ønskelista til jul.

På Ljosland skisenter er de noe mer optimistiske, selv om de også kunne tenkt seg mer snø.

60 centimeter

— Vi satser på å åpne begge trekkene søndag, sier daglig leder Gunvor Ljosland.

— Vi har cirka 60 centimeter snø nå, det har siget litt etter et par dager med mildvær. Hvor mye vi får åpnet er tidlig å si, men vi har tro på at begge trekkene vil være åpne på søndag, sier Ljosland.

Brokke skisenter vil ifølge egne hjemmesider åpne heisene nå på fredag, og informerer om at det ligger 70 centimeter med snø på toppen.

Åpner i romjula

På Eikerapen Alpinsenter satses det på åpning i romjula.

Her graves skibåndet i Bortelid fram for klargjøring til sesongstart. Foto: Lasse Liestøl

— Er vi heldige klarer vi å åpne den 27. desember, i alle fall barnebakken. Det har kommet rundt 40 centimeter på toppen, og det er dessverre ikke nok. Vi har heller ikke hatt kulde til å produsere noe selv, men det kan være mulighet for det på søndag eller mandag. Det er allikevel bedre enn i fjor, da kom vi ikke i gang før 28. januar, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen.Han oppfordrer skigåere til å sjekke hjemmesidene deres for oppdateringer om hvilke langrennsløyper som blir kjørt.

— Langrennsløypene blir kjørt til helga, i alle fall grønn løype, sier driftslederen.