Tore Gustav Drivenes Foto: Kjartan Bjelland

— Jada, jeg danset på ungdomshuset jeg også. Mine foreldre var aktive i ungdomslaget, sier Drivenes.

Tore Gustav Drivenes Foto: Kjartan Bjelland

Ungdomslaget bestemte seg for et par år sidenfor å selge Ungdomshuset på Stemhei. Driften i foreningen er ikke stor lenger. Det var noe annet på 80-tallet da Helga Drivenes (mor til Tore Gustav) og Mary Mjaaland skrev de populære Vennesla-revyene.

Åpne marked

— Bygget trengte mye vedlikehold. Jeg vet at det ble forsøkt å finne nye interessenter, blant annet et korps. Da det ikke gikk, kjøpte jeg på det åpne marked, forteller Drivenes.

Pris vil han ikke ut med. Han overtar eiendommen på toppen av Stemhei til sommeren. Neste uke skal politikerne si ja eller nei til Drivenes søknad om å rive Ungdomshuset til fordel for fire bygg med til sammen 12 leiligheter.

— Jeg vet ikke når prosjektet skal realiseres. Det vil nok gå en del tid, sier Drivenes til Fædrelandsvennen.

Første kulturhus

Ungdomshuset ble bygget tidlig på 60-tallet. Mange venndøler har leid huset til bryllup og andre fester. Huset omtales som Venneslas første kulturhus.

Ungdomslaget drev stor aktivitet i mange år, men ettersom kommunen har bygd opp sin musikk- og kulturskole har aktiviteten for barn og unge blitt gradvis redusert.

Drivenes og God Driv legger man flere store planer for tiden. Vi har omtalt både utbygging på Hovden ogHunsøya de siste dagene