Her er barnet født og tas hånd om av ambulansepersonell - etter fødselen i baksetet på politibilen. Foto: Torstein Øen
Politiet ankommer rundkjøringen ved Kartheia/Hellemyr, der ambulanse med jordmor venter. Foto: Tormod Flem Vegge
Barnet ble født midt i trafikken søndag ettermiddag, i baksetet på politibilen. Foto: Tormod Flem Vegge

— Alt skjedde veldig fort. Vi satt og spiste middag klokka 15.30 da Mayad begynte å klage på smerter, forteller Raad Toma til Fædrelandsvennen på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Fædrelandsvennen møter foreldreparet på sykehuset tirsdag ettermiddag, etter den dramatiske hendelsen søndag ettermiddag.

— Jeg kjørte kvart over fem fra Mandal, men innså ganske fort at vi ikke kom til å rekke det. Etter å ha kjørt i ti-tolv minutter med varsellys i tett trafikk, så jeg politikontrollen. De hjalp oss med én gang, og det er vi veldig takknemlige for, sier Toma.

Toma og konen Mayad Botras er fra Irak, og har bodd i Mandal siden 2003. — Foreløpig er vi ikke sikre på navnet på barnet, sier Toma, og røper at det står mellom to alternativer for den nyfødte jenta.

- Kanskje hun blir politi

— Det er jo spesielt at fødselen skulle skje i en politibil, kanskje datteren vår vil bli politi nå, smiler Toma.

Botras hadde egentlig termin 29. oktober, og fødselen skjedde 18 dager for tidlig. Faren var selv ikke tilstede da datteren ble født.

— Jeg kjørte etter, men politibilen kom jo fortere frem fordi den brukte blålys. Da jeg kom frem til sykehuset så jeg en ambulanse som kom kjørende, og der inne lå kona og datteren min, sier en stolt far.

Mayad Botras retter en stor takk til alle som var involvert i fødselen.

— Jeg visste ikke helt hva som skjedde, det gikk veldig fort. Politiet var veldig behjelpelige, og jeg vil også takke alle her på sykehuset, sier hun via sin mann.

Kjørte inn i UP-kontroll

Det var søndag ettermiddag at UP var i ferd med å etablere en UP-kontroll ved Suvatne, mellom Mandal og Søgne.

Paret kom da kjørende, og bilen stoppet ved politiets kontrollpunkt.

Se flere bilder her!

— Mannen fortalte at kvinnen var i ferd med å føde. Vi så at hun var gravid og hadde det vondt, og fikk henne inn i bilen. Deretter kjørte vi utrykning mot sykehuset, sa Sigbjørn Rygg, politibetjent i UP, til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Jordmor og ambulansepersonell bisto med fødselen ved rundkjøringen i Kartheia. Foto: Tormod Flem Vegge

Politibilen kjørte videre med sirener og blålys mot Kristiansand. Underveis ble de møtt av en ambulanse i rundkjøringen ved Kartheia/Hellemyr på E 39. Der ble barnet født i politibilens baksete — mens politiet dirigerte trafikken forbi. - Det var bra at det gikk godt, sa Sigbjørn Rygg til Fædrelandsvennen søndag.