Det ble flere turer ut på Kjeragbolten med bord, primus og matvarer. Foto: Brit-Mette Dalsbotten
Den glade kokken puster ut etter at kokkeleringen er unnagjort. Foto: Anna Tora Dalsbotten

— Det var ikke helt enkelt å rigge seg til med bord og primus, og det gjorde det ikke enklere at det blåste en del. At jeg har høydeskrekk gjorde det jo ikke bedre. Dette var første og siste gang, for å si det slik, sier Rune Løyning.

Det ble flere turer ut på Kjeragbolten med bord, primus og matvarer. Foto: Brit-Mette Dalsbotten

Det var i forrige uke at 57-åringen fra Åna-Sira i Flekkefjord fremførte kokkestuntet sitt på Kjeragbolten i Forsand kommune i Rogaland.Kjeragbolten er navnet på den fem kubikkmeter store steinen som har kilt seg fast i en kløft i fjellet 1000 meter over Lysefjorden.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Festmat

— Det var litt mye styr å dandere utstyret ut på Kjeragbolten, og jeg måtte også rigge det ned med en gang. Det var nemlig en turist som ville ut og la seg fotografere, og ikke kunne vente til maten ble servert. Ellers var det kveite som sto på menyen, og det er jo en fisk for spesielle anledninger. Og stedet den ble tilberedt var i alle fall spesielt nok, sier Rune Løyning.

Les også:

Masterchef-kjendis

Rune Løyning ble tv-kjendis da han i 2010 var en av tre finalister i TV3-serien Masterchef.

Siden har han lekt seg med mat, men sier han har mer sans for mat som kan tilberedes over et bål enn gourmetmat som er kunstneriske dandert på tallerkener.

— Det var ikke fritt for at jeg var nervøs da Eyvind Hellstrøm skulle bedømme meg i Masterchef-konkurransen, men dette var nok hakket skumlere, sier Rune Løyning.