STENGER: Etter to og et halvt års drift stenger restauranten Hr. Direktør kranene med umiddelbar virkning. Foto: Arkivfoto

Det er restauranten selv som melder dette på Facebook. Driften legges ned med umiddelbar virkning.

Daglig leder Sondre Bjellås sier i en kort kommentar til Vennesla Tidende at de økonomiske forutsetningene for videre drift ikke er tilstede.

Utestedet, som holder til i gågaten i Vennesla sentrum, har ved flere anledninger vært gjenstand for diskusjon blant politikerne i Vennesla.

Diskusjonene har for det meste handlet om støy.

Kommunelegen snudde

Kommunelegen ville i utgangspunktet på at Hr. Direktør bare skulle kunne arrangere seks konserter i året. I mars i år gjorde kommunelegen kuvending i saken og fjernet konsertbegrensningene.

Stedets drivere uttalte i forkant av dette at det ikke pålegget fra kommunelegen var gitt på feil grunnlag og at de ikke ville følge det blindt.

Åpen eller lukket dør?

Tidspunktet for når reaturantens verandadør skal lukkes har vært et annet stridstema.

Vinteren 2013 hyret noen av restaurantens naboer advokatMarius Larsen for å få slutt på det de mente var bråk fra restauranten. Larsen mente at det var foretatt målinger som viste at støyen fra restauranten overskred grenseverdiene. Restauranteierne kviterte med å si at døren ble stengt klokka 23 og at ingen gjester fikk slippe ut på verandaen etter den tid.

Krangelen om verandadøren fikk sin siste omdreining i levekårsutvalget i Vennesla kommune i april. Da ble det forslått at vernadadøren skulle stenge klokka 24 og at gjester som måtte ha luft skulle sendes ned på gateplan.