TIlbake i 2012 spilte tryggheten på scenen selv, Morten Abel, på studiestartfestivalen. Foto: Sigurds_n, Bj_rn

Universitet i Agders to campuser, Kristiansand og Grimstad, vil ikke sette inn ekstraordinære tiltak i forbindelse med at politiets sikkerhetstjeneste, PST, sist uke gikk ut med informasjon om et mulig planlagt terrorangrep på Norge.

— Universitetet tar terrortruslene alvorlig og fram mot studiestart 11. august vurderer vi den videre utviklingen i samarbeid med PST, politiet og sikkerhetsselskapene som er engasjert i forbindelse med studiestartarrangementene, sier fungerende universitetsdirektør, Kjell Hellang, i en pressemeldning.

Les også:

— Trygge

Universitet i Agder begynner studiestartfestivalen den 11. august klokka 10 med en åpningsseremoni, senere på kvelden spiller svenske Timbuktu & DAMN på plenen ved Campus Kristiansand.

En mulig terrorfare, skal på ingen måter få ødelegge festen.

— Både studenter, foresatte og ansatte skal kunne føle seg trygge på begge UiAs campuser.

Les også:

— Forberedt

TIlbake i 2012 spilte tryggheten på scenen selv, Morten Abel, på studiestartfestivalen. Foto: Sigurds_n, Bj_rn

Universitet har jevnlige øvelser for å forberede studenter og ansatte på eventuelle krisesituasjoner. Den siste større øvelsen som forbereder organisasjonen på en krisesituasjon ble holdt for ikke lenge siden, ifølge Uia.— UiA har studenter og ansatte på studiereiser over hele verden, og vi er forberedt på situasjoner som kan oppstå både utenlands og på hjemmebane, sier Hellang.