MANDAL: Det årlige, noe uortodokse, verdensmesterskapet i rekepilling ble arrangert under Skalldyrfestivalen lørdag ettermiddag. I fjor investerte Frode Jensen fra Søgne 30 millioner i reketråleren «Tempo».

Den siste måneden har jeg ligget i hardtrening

I dag ble han verdensmester i rekerensking etter å ha blitt nummer to, bak Live Ueland de siste tre årene.

SE VIDEO ØVERST!

Trent i en måned

— Jeg har jobbet knallhardt for dette i flere år, og den siste måneden har jeg ligget i hardtrening, jubler Jensen etter å ha fått hendene på pokalen for første gang på mange år. Har har også tidligere blitt

Frode Jensen er verdens raskeste rekepiller. Det beviste han i Mandal lørdag ettermiddag. Foto: Espen Sand

verdensmester i grenen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Konkurransen mellom de 15 raskeste pillerne i landet skulle opprinnelig gått fra scenen på Giert Karis plass. På grunn av det kraftige uværet ble flyttet inn i et av teltene langs brygga.

Humorshow

Selv om Jensen fikk pokalen, vil det godt besøkte arrangementet bli mest husket som konferansier Toby Tørressens humoristiske lekegrind. De 15 deltakerne var nok like nervøse for kommentarene fra Tørressen som selve konkurransen.

Finalefeltet bestod av August Fjeldskår (f.v), Karl David Gundersen, Lene Fjeldskår, Frode Jensen og Live Ueland. Dommer "pirke-Lars" Carlsen, fra Kokkenes Mesterlaug Sørlandet, fulgte pillingen med argusøyne. Foto: Espen Sand

— Er det noe jeg synes er direkte ubehagelig så er det å være med her, smilte Endre Thompsen, daglig leder av Sjøboden og deltaker i rekepillingen, med henvisning til konferansieren.

Er det noe jeg synes er direkte ubehagelig så er det å være med her

Både Ueland, Jensen og Rægestimens Oddfinn Pedersen måtte alle lide seg gjennom låter om seg selv, selvsagt diktet av Tørressen.

Brukte 66 sekunder

Finalen i verdensmesterskapet ble svært jevnt og spennende. Kun sekunder skilte Jensen, Ueland og Lene Fjeldskår. Etter at dommer Lars Carlsen fra Kokkenes Mesterlaug Sørlandet, hadde finregnet resultatene, gikk seieren til Jensen.

Mest av alt var rekekonkurransen et humorshow av konferansier Toby Tørressen. Det ble mange latterkick i løpet av timen VM i rekepilling varte. Foto: Espen Sand

Søgnemannen brukte 66 sekunder på å pille de 22 rekene. Og rekene, de kom selvsagt fra Jensens egen reketråler. — Frode har selvsagt skaffet seg en fordel. Å pille egne reker må regnes som å pille på hjemmebane, mente Tørressen.