— Vi var klar til på trykke på knappen mandag. Investerings- og driftsplanene var klare og Veritas hadde inspisert anlegget. Men når kommunen ikke vil bidra trekker vi oss ut, sier Øyvind Mikalsen i Lundegruppen til Aftenbladet.no.

Lundegruppen ønsket å gå inn med fire millioner kroner i Ålsheia Alpint AS (under stiftelse). Planen var å investere og oppgradere skianlegget for tilsvarende sum.

- Hvis banken hadde solgt dere anlegget for fem millioner kroner i stedet for 8,2 millioner kunne dere klart dere uten tre millioner fra kommunen?

— Banken har fra dag en stått konsekvent på sitt krav. Det har vi også forholdt oss til.

- Vil full stopp i Ålsheia få konsekvenser for Lundegruppens planlagte hotell på Sinnes?

— Hotellet er planlagt som helårs sportresort. Det står altså ikke bare på Ålsheia, svarer Mikalsen.

Kommunikasjonsdirektør Thor-Christian Haugland i SR-Bank tar den knallharde kritikken fra enkelte kommunestyrerepresentanter til etterretning.

- Kan banken være villig til å selge anlegget dere har pant i for under 8,2 millioner kroner? ”Slakteverdien” er vel uansett lavere?

— Slik situasjonen er nå forholder vi oss til den opprinnelige verdien av vårt engasjement, svarer Haugland.

Hva som skjer med Sirdal Alpint AS (Tjørhomfjellet), er ikke avklart. Men det ligger i kortene at hvis Ålsheia ikke kommer i gang igjen etter konkursen, så får Tjørhomfjellet desto mer besøk kommende vinter.

Fædrelandsvennen / Stavanger Aftenblad