SØGNE: Hvis du skulle twitre 140 tegn om å bli 50, hvordan ville meldingen lyde?

— Strålende å fylle 50. Akkurat passe alder for meg; ung nok til å leike, gammel nok til å bli tatt på alvor.

Hva er det viktigste du har lært av livet

— Alltid å være i øyeblikket, i den situasjonen du er i. For den som er i seg selv, dukker det alltid opp spennende muligheter. Jeg bruker lite tid på å etterprøve det som ikke kan forandres.

Er du lettet over at du forlot mediebransjen til fordel for kommunikasjonsbransjen, når du ser hvordan det går med Schibsted?

— Jeg er glad for at jeg ikke er i mediebransjen lenger fordi en stadig viktigere del av en redaktørs jobb er å kutte utgifter fortere enn inntektene faller. Når jeg valgte å forlate bransjen, var jeg heldig som snublet inn i det jeg gjør nå. Det passer meg – og så er det veldig gøy.

Hvor dyre er gode råd fra First House?

— Dem er dyre. De som kjøper våre råd er villige til å betale opptil 3000 kroner i timen. Men de gjør det bare en gang om ikke kvaliteten på rådene er gode. Lakmustesten er om de kommer igjen.

Din kjærlighet til Søgne blir beskrevet som inderlig og oppriktig. Hva bunner den i?

— Nærheten til sjøen, sommer som vinter, er fantastisk. Etter 25 år i Oslo gir det å flytte til et mindre sted raskt tette relasjoner. Og så er det et bra sted for ungene å vokse opp.

Spiller du fortsatt cello?

— Nei, den solgte jeg da vi fikk restskatt et år. Jeg fikk uansett ikke øvd nok til å holde det nivået jeg hadde ambisjoner om. Nå drømmer jeg om å låne en for å se hvor dårlig jeg er blitt.

Men du baker fortsatt brød?

— Jeg liker å lage mat. Brød er en spesialitet, og så slår jeg skikkelig til en gang i året – når Tone Martha skal feires. På hybelen i Oslo – jeg pendler – går det mye i knekkebrød. Og en del restaurantmat.

Hva er du ikke god til?

— Å bade i sjøen. Se her barn, sa jeg til jentene for to år siden, før jeg dør skal dere se meg bade én gang. Men sommeren etter hadde den minste glemt det, så nå har jeg badet to år på rad. Sjøen er noe jeg vil være oppå, ikke oppi.