KRISTIANSAND: — Sykehusdirektøren har sagt at det vurderes å selge bygningene på Kongsgård og flytte virksomheten opp til Eg. Det har skapt uro og spekulasjoner blant de ansatte og derfor har vi et møte for å berolige, sier klinikksjef for medisinsk klinikk, Nina Iversen.

Omkring 150 ansatte berøres av planene, og tusenvis av kristiansandere og sørlendinger har fått rehabiliteringsbehandling på Kongsgård i Kristiansand gjennom årene.

Det er samhandlingsreformen som tvinger sykehuset til å se på rehabiliteringstilbudet:

— Sykehuset skal drive med den rehabiliteringen som er mer spesialisert og krever mer komplekse fagteam, så skal kommunene overta resten, sier Iversen.

Derfor er det langt fra sikkert at alle de 150 ansatte vil bli med på lasset dersom det avgjøres å flytte alt til Eg. Allerede er rehabiliteringstilbud til lungepasienter og pasienter med sykelig overvekt vedtatt nedlagt.

Iversen sier en beslutning om overflytting av hele eller deler av virksomheten trolig vil bli tatt før sommeren.

— Vi har flere arbeidsgrupper i gang som skal levere sine svar i løpet av april og mai. Deretter skal vi se på helheten før vi tar en beslutning, sier Iversen.

Et annet moment som taler for å nedlegge og selge Kongsgård, er at bygget er svært gammelt, upraktisk og lite fleksibelt til fremtidens virksomhet.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer.