FLEKKEFJORD: - Sea King-helikopteret fant to personer på et skjær vest for Hidra, ved Kohtøya, forteller Andreas Bull, redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, til Fædrelandsvennen.

Båten med fiskerne gikk mandag ettermiddag på skjær ved Hidra. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 15.11. Fiskerne ble funnet ved den havarerte båten ved 16-tiden.

— Vi har fått avklart at det ikke var fire mann i båten, noe vi fikk beskjed om i de første meldingene. Det var kun to menn involvert i hendelsen, påpeker Bull.

Fikk motortrøbbel

Fiskerne skal begge være i 60-årene. De to skal ha fått motortrøbbel under en fisketur. Det endte med at båten drev mot land og gikk på skjær.

Saken fortsetter under bildet.

REDDET: De to russere ble hentet med Sea King-helikopter og fløyet til Uenes stadion i Flekkefjord. Foto: Torbjørn Witzøe

De to ble fløyet til Uenes stadion i Flekkefjord, etter å ha blitt plukket opp av Sea King-helikopteret.

— Fiskerne skal være i fin form. Ingen av dem hadde behov for medisinsk assistanse, opplyser redningslederen.

Var usikre på destinasjon

Flekkefjord brannvesen sendte ut en båt med to mann. Redningsskøyta Ægir ble også rekvirert.

— Vi er usikre på om de har gått på skjær ved Napp, Kohtøya eller Prestøya, sa Thor Presterud, underbrannmester ved Flekkefjord brannvesen, få minutter før helikopteret fant fiskerne.

De to russerne ble funnet raskt, kun et par minutter etter at Sea King-helikopteret kom inn i søkeområdet, opplyser Hovedredningssentralen.