To av de tiltalte i smuglersaken, en Horten-mann på 29 år og en Oslo-mann på 46 år, erbestevenner. Horten-mannen har tilstått transport av 80 kilo hasj, men fortalte46-åringen at han skulle på torpedooppdrag i Danmark.

Politiet mener at 46-åringen har vært aktivt med ismuglingen. Han fikk overlevert en telefon med betegnelsen «pappa» i detlukkede nettverket av mobiltelefoner som ble brukt ved hasjsmuglingen.

— Mislikte at han reiste

— Jeg har få gode venner. 29-åringen er en av dem. Han jobbethos meg og hadde også bodd hos meg. Han kjøpte flere mobiltelefoner som blelastet opp med kontantkort kjøpt i Sverige hvor det ikke er nødvendig åregistrere navn. Han hentet telefonenefordi han skulle reise til Danmark for å gjennomføre et torpedooppdrag hvor hanskulle kreve inn en halv million. Jeg mislikte at han reiste. Da han leverte entelefon til meg var det fordi han ønsket å ha kontakt med meg fra Danmark utenat hans opphold der kunne bli kjent av noen. Men jeg likte svært dårlig at hanreiste, sa 46-åringen i retten i Hjørring tirsdag ettermiddag.

Han innledet med å si at alle på tiltalebenken har enkriminell fortid i forskjellig variant. Selv har 46-åringen plassert seg somfullstendig uskyldig, og sier at han er dratt inn i saken utelukkende fordi han fikk overleverten telefon som det senere viste seg var en del av et lukket nettverk brukt vedsmuglingen. 46-åringen brast i gråt og sa at bare ville hjelpe sinkompis som han «elsket» over alle.

Skaffet tiltalt simkort

Den 46 år gamle mannen forklarte gråtende sin uskyld i narkotikasmuglersaken i Aalbæk,men innrømmet at han skaffet en annen tiltalt simkort og 10.000 kroner, somble smuglet inn på cella via cellekameratensmor.

Det forklarte 46-åringen selv i retten. Han mente at detikke var noe straffbart han hadde gjort ved å levere simkortet til en eldrekvinne i Aalborg som hadde sin sønn i samme celle som en 37 år gammel mann somhar erkjent befatning med 45 kilo av hasjpartiet fra Aalbæk.

Munhuggeri

Det var tilløp til munnhuggeri mellom forsvarerne oganklageren under narkotikasmuglersaken tirsdag. Dommeren grep inn.

Flere ganger under krysseksaminasjonen av den 46 år gamlemann fra Oslo ble temperaturen høy mellom anklager Mette Bendix og de femforsvarerne.

Da anklageren stilte spørsmål, kom det svar fra forsvarerne.

— Det er anklageren som stiller spørsmål. Forsvarerne skalikke svare. Dere skal få stille spørsmål senere, sa rettens leder, dommer IbJensen, da han grep inn for å få stagget partene i saken.