— Av de som har vært her på prøvespill har han vært mest markant. Han har vært den beste av dem, sier Mons Ivar Mjelde, om prøvespilleren Austin Ikenna.

Etter to opphold i Aalesund fikk ikke spissen kontrakt. Nå prøver Ikenna seg sørover.

— Aalesund sa de hadde lyst på han, men hadde ikke råd til å kjøpe han på fredag. Da måtte vi finne oss et annet sted å prøve oss. Vi tar dag for dag, sier André Schei Lindbæk, agent for Ikenna.

Ønsker overgang

Kanskje kan Ikenna være spilleren Start søker etter. Klubben trenger som kjent en spiss etter at Vilhjalmsson forlot klubben til fordel for Rosenborg.

- Vi kommer til å savne Matthias, men nå må vi prøve å jobbe fram en erstatter, sier Even Øgrey Brandsdal, direktør i Start.

Lindbæk er ikke tvil om hva spilleren ønsker.

— Målet er å bli en del av Start. Det handler mye om timing, og nå som Start solgte Matthias kan dette passe bra her. Ofte tar det litt tid med afrikanere når de skal inn i nye lag, men Austin er veldig fotballklok og er i god fysisk form, sier Lindbæk, som i 2007 egentlig var klar for Start, men på snodig vis ikke ble det likevel.

- Er dette en dyr spiller?

- Han er under kontrakt med et lag i Kenya, men han er forholdsvis rimelig. For Austin kan Start være et fint springbrett videre mot drømmene hans, men i øyeblikket er Start alt han tenker på, sier Lindbæk.

Spillerens agent Andre Schei Lindbæk hevder at spilleren er i god form og kan gli godt inn i Start. Foto: HERMAN FOLVIK

Scoret mål

På lag med blant annet Kristoffer Ajer var Austin med på å vinne mandagens spilløkt.

— Han virka veldig bra. Teknikken hans var god og han var en ordentlig kraftspiss, sier 17-åringen.

Mjelde er klar på at han ønsker å få inn en ny spiss etter Vilhjalmssons avgang, og utelukker ikke at Ikenna kan være Starts nye spiss.

- Han gjorde et positivt inntrykk. Han scoret de fleste målene til det grønne laget og viste seg fram som en robust og god spiss, mener Mjelde.

Ikenna føyer seg inn i rekken av Starts prøvespillere så langt denne sommeren. Denne uka er Ikenna den eneste, noe som kan være en fordel for han.

— Det er lettere for oss å følge han opp og vurdere. I tillegg blir han bedre integrert i gruppa, sier Mjelde.

- Synes du det har vært for mange prøvespillere?

— Det finnes en grense, det må ikke bli for mange på en gang.

- Kommer noen av de som har vært her tilbake igjen?

— Nei. Det var potensial i flere av dem, men ingen av dem hadde det fysiske nivået inne nå. Da måtte de kommet før oppkjøringen og vært med der.

Start jakter ny spiss og Austin Ikenna fra Nigeria kan være erstatteren til Vilhjalmsson. Foto: HERMAN FOLVIK

— Svekket uten Matthias

Ajer tror det er fint med gjestespillere, i en viss grad.

— Den ene uka ble det litt kaotisk, men når det er en eller to ser jeg bare positivt på det, sier Starts toppscorer.

En utfordring i vurderingen av ny Start-spiss kan være at ledelsen ønsker en spiller som passer neste års trener, som fortsatt er ukjent hvem blir. Mjelde skulle helst sett at Vilhjalmsson ble.

- Det er tosidig. Vi unner Matthias sjansen i svære Rosenborg, men vi blir svekket på kort sikt. Likevel må vi fokusere på de som er her, sier Mjelde.

- Må ha ny spiss

TV2-ekspert Ole Martin Årst er ikke i tvil om at Start må kjøpe inn en erstatter på topp.

- Salget av Matthias svekker Start. Han har vært en veldig viktig spiller for laget. Han etterlater seg et tomrom i Start sier Ole Martin Årst.

- Må Start kjøpe inn en ny spiss etter salget?

— Ja, det er helt klart. Hvis ikke blir det en tung høst.

Den tidligere Start-profilen tror pengene fra Vilhjalmsson-salget vil bli brukt på en ny spiss.

- Jeg vet at pengekassa er tynn, men jeg regner med at de åpner opp og frigjør midler til en ny spiss, sier Årst.

I øyeblikket har Start bare Lars-Jørgen Salvesen som er spiss. Under mandagens økt var også juniorspiss Magnus Hallandvik med på trening.