— Vi er meget stolte av at tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland kommer til Arendalsuka, sier leder for programkomitéen, Øystein Djupedal, i en pressemelding.

— Det er en sjelden anledning både å høre Gro og at publikum kan stille henne spørsmål direkte fra salen, sier han.

Arendalsuka går av stabelen 12. til 18. august, og er den fjerde i rekken.

Arrangementet samler hele det politiske Norge, og i tillegg inviterer en rekke organisasjoner til debatter og foredrag om aktuelle saker.Valgkampen 2015 starter under Arendalsuka, og det blir direktesendt partilederdebatt på tv.

Men uka åpner med ungdomspartilederdebatt, og flere av de unge partilederne skal lede sin første valgkamp:

— Arendalsuka skal være Norges viktigste arena for politisk ordveksling mellom politikere, organisasjoner, næringsliv og vanlige folk. Derfor er det viktig både med seniorer som deler av sin lange erfaring, og unge sultne politikere som ser framover, sier Djupedal.

Opprinnelig var det planlagt å arrangere Arendalsuka fra 5.-11- august i år, men tidspunktet ble forskjøvet blant annet av hensyn til ferieavvikling i medier og organisasjoner. Dette vakte irritasjon hos de politiske partiene som har meldt tilbake at de ikke kan stille med sentrale politikere hele uka på grunn av lokalvalgkampen som krever tilstedeværelse over hele landet.