Ny norsk hest klar for Prix d'Amerique

Paris (NTB): Den norske hesten Lionel vant på Vincennes-banen i Paris søndag og kvalifiserte seg for Prix d'Amerique.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Dermed får Norge to representanter i det krevende travløpet med hele 4,5 millioner kroner til vinneren. Den andre hesten er Support Justice.

— Å få være med i Prix d'Amerique er ikke noe man forventer av en hest fra Slitu. Ei heller er det noe man fantaserer om, med mindre man er sinnssyk. Dette er så stort at jeg ikke kan beskrive det, og jeg håper alle som er glad i norsk travsport gleder seg med oss, sa deleier Gøran Antonsen til NTB.

Lionel var favoritt i søndagens løp og vant enkelt i den franske hovedstaden etter en litt dårlig start. Hesten slo i passgang fra start og tapte 20 meter, men fikk likevel kjøre se utruet fram i dødens posisjon.

På oppløpet var det ingen som kunne måle seg med den norskfødte og -eide travhesten som for anledningen ble styrt av stjernekusken Franck Nivard.

I Prix d'Amerique vil Lionel bli sett på som en stor outsider. Hesten har sjokkert trav-Frankrike i år og har allerede kjørt inn over 4,8 millioner kroner. Alt er inntjent i Frankrike. Hesten eies at to menn fra Østfold. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport