Det bekrefter ferskvaresjef Monika Eik-Nes i Bunnpris ovenfor Fædrelandsvennen.

— Vi har kun solgt 200 grams pakker av den aktuelle kyllingen. På landsbasis har vi solgt 600 pakker. I Agder har vi kun solgt dem på Bunnpris i Eiken, hvor det er solgt ti pakker, sier hun.

Med andre ord er det solgt to kilo av kyllingen i Bunnpris' butikker i Agder-fylkene.

- Kast varene

Det var ved 22-tiden tirsdag kveld Rema 1000 og Bunnpris sendte ut pressemeldingen hvor de tilbakekalte all Solvinge Salatkjøtt etter funn av listeriabakterier.

— Det er funnet listeria i to produkter i produksjonen hos Norsk Kylling. Begge pakkene på 200 og 400 gram kalles tilbake, og kunder som har kjøpt salatpakkene, bes om å kaste varene, opplyste Reitangruppen i pressemeldingen.

Rema 1000 kjenner ikke tallene

Onsdag var Fædrelandsvennen i kontakt med både regiondirektør Terje Ragnar Hansen og kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000. Ingen av de kunne onsdag ettermiddag opplyse om og eventuelt hvor mange pakker av kyllingen som er solgt i deres butikker i Agder.

— Jeg har ingen oversikt over hvor kjøttet er solgt eller hvor mye som er solgt i deres område. Men vi jobber med saken og håper å kunne komme tilbake med tallene senere, sa Fossum Beyer.

Kan smitte mennesker

Listeria kan føre til Listeriose som er en dyresykdom som kan smitte over på mennesker. Det er ekstra farlig for mennesker som har svekket immunsystem, inkludert gravide, ifølge nhi.no.

Listeria-bakterier kan også føre til hjernehinnebetennelse for små barn.