- Resirkulering, mener Hawaii-laget om ananasskallets gjenbruk i Hawaii smoothie. Foto: Inger M. Witteveen

KRISTIANSAND: Rune Kaarbø og Unni Risdal, dommere i Kokkekampen på Møvig skole, ble så begeistret for Hawaii-jentenes sitronlimonaden at de like godt delte ut en ekstrapris.

Varm opp vann og sukker til sukkeret er løst opp (sukkerlake). Sitronen(e) deles og saften presses ut. For å få den «perfekte» sitronlimonaden lot jentene sitronskallet ligge og trekke. Genialt, ifølge Kaarbø. Serveres kjølig.

Sukkerkant kan gjøres på flere måter. Du kan bruke sitronsaft eller en bit lime eller sitron som gnis på innsiden og utsiden av glasset der du vil at sukkeret skal feste seg. Dypp så glasset i sukkeret, gjerne med noen dråper konditorfarge hvis du vil ha mer farge på tilværelsen.

Hawaii smoothie lager du av 4 dl ananas, 2 dl mango, 2 dl yoghurt og 2 dl mangojuice.