IfølgeMeteorologisk institutt meldes det sørøstlig liten og periodevis full storm utsatt steder i vestlige fjellstrøk lørdag morgen. Sterk vind og snø og snøfokk gir stedvis vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud og Oppland.

— Det er hovedsaklig fjellovergangene dette gjelder. Det kommer en vindøkning i løpet av kvelden og natta, som fører til liten storm i utsatte plasser i fjellet, sa vakthavende meteorolog Vibeke Thyness fredag kveld.

Fri ferdsel på rv 9

Lørdag morgen opplyser trafikkoperatør Roger Evensen ved Veitrafikksentralen at riksvei 9 mellom Hovden og Haukelig er åpnet for fri ferdsel igjen etter å ha hatt kolonnekjøring.

— Det er bart og vått på E 39. I indre og høytliggende strøk er det veksesvis bart og snø og isdekke. Vi har ikke fått melding om noen spesielt glatte strekninger, sier han.

Samtidig ber han folk om å være varsomme når de ferdes på veiene. Søndag skal det begynne å snø igjen.

— Når man har snøfall og temperaturer rundt null kan det fort bli ugreit på veiene, sa vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt fredag kveld.

Glatt og redusert sikt

Hun tror ikke det blir en vesentlig forverring av kjøreforholdene i lavlandet over helgen, men advarer mot redusert sikt.

— Langs kysten har vi fornøyet kulingsvarselet mellom Oksøy og Ana Sira. Det blir mye vind i natt og i morgen. Dette virvler opp snøen i lavlandet og vil kunne skape redusert sikt, sier Thyness.

Et lavtrykk over Island som presser mot den kalde lufta som har ligget over Nord-Skandiavia i lang tid. Dermed skvises det sammen mye luft som skal passere over Sørlandet.

Fredag ettermiddag var det flere trafikkuhell på glatte veier.

Les:

L

Les: