— Han kjørte helt vilt. Det var ei sinnsyk fart, sier Tor Helge Kjellby.

Mandag ettermiddag etterlyste Agder politidistrikt en sort Honda Civic, etter at sjåføren av den nesten forårsaket en frontkollisjon på fylkesvei 460. Tor Helge Kjellby (52) og sønnen var på vei til Konsmo med et lass materialer i en tilhenger, og var nord for Spilling, da de fikk nærkontakt med råkjøreren.

Møttes i en sving

Råkjøreren var på vei i motsatt retning, mot Lindesnes.

De to bilene møtte hverandre i en sving.

— Jeg var sikker på at den kom til å treffe oss. Sønnen min sier at det ene forhjulet til Hondaen var i lufta da sjåføren svingte unna oss, forteller Kjellby, som anslår at farten til Hondaen var mellom 120 og 130 kilometer i timen.

— Det er sjeldent at jeg ser noen som kjører så fort. Hadde han truffet oss, tror jeg vi hadde vært steindøde alle tre, fortsetter han.

Hendelsen skjedde ved 13.30-tiden mandag.

- Håper at han blir tatt

Det hang wunderbaum i frontruta på den sorte Hondaen, trolig en Honda Civic fra årtusenskiftet.

— Dette er fullstendig idiotkjøring. Slike sjåfører har ingenting på veiene å gjøre. De er en fare for seg selv og andre, poengterer 52-åringen.

- Hva håper du skjer nå?

— Jeg håper sjåføren blir tatt. Da berger han i hvert fall sitt eget liv for ei stund. Hvis han fortsetter å kjøre på denne måten, kommer det til å skje ei ulykke før eller siden, mener Kjellby.