Lekeparken er ikke all verdens, men slik skal Torvet i Vennesla se ut i fire år til, ifølge rådmannens budsjettforslag. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
LEKEPARK: Det var i mai Anne Gerd Eieland Eivindson foreslo Sørlandets største lekepark i Vennesla sentrum. Her er hun med Torje og Sofie. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

VENNESLA: Det var i mai i år småbarnsmor Anne Gerd Eieland Eivindson gjennom Fædrelandsvennen foreslo å bruke Torvet til en gigantisk lekepark for barn.

Mange positive

Både politikere, forretningsfolk og bygdefolk tente på ideen. Da kommunebudsjettet kom forrige uke, ventet mange at oppgraderingen av Torvet skulle fremskyndes. I stedet blir det utsatt til 2017. — Jeg har lagt inn 15 millioner fra 2017. Lekepark er ikke inne i noen planer. Men vi må se på detaljplanene på nytt når investeringen nærmer seg. Det står naturligvis politikerne fritt å endre, sier rådmann Svein Skisland.

Blomsterhandler Åse Eikeland lurer på om det må ta fire år å gjennomføre en god idé.

— Nå frykter jeg forslumming av nedre sentrum. Vi har ventet så lenge. Lekeparken var en kjempeidé. Den kan trekke handlende og virkelig skape liv, sier hun.

- Komme i gang

Eikeland er også kommunestyremedlem for Høyre. Hun sier hun uttaler seg som privatperson, men at hun politisk vil jobbe for at Torvet forskjønnes tidligere enn 2017. — Er 15 millioner kroner nødvendig? Kan vi ikke planlegge en lekepark og en plen med treningsapparater og komme i gang? Lekepark er en knallgod idé, sier hun.