I forbindelse med en rutinesjekk av vogntog på en rasteplass øst av Lillesand i 18-tiden torsdag, kom Tollvesenet over en mann som blottet seg.

Mannen, som blottet seg i samme område som en mindreårig jente ble utsatt for et overgrep i for to år siden, stakk da han ble oppdaget.

- Vi vet ikke helt sikkert hvem blotteren er, men har fått bekreftet at bileier har vært død en stund, sier innsatsleder Nils Erik Usterud. Foto: Baard Larsen

Selv om politiet jaktet på en bestemt bil i lengre tid, og tror de vet hvem mannen er, er han foreløpig ikke pågrepet.

Død

Innsatsleder i Agder politidistrikt, politiførstebetjent Nils Erik Usterud, sier til Fædrelandsvennen at bilen som mannen kjørte, tilhører en avdød person.

— Vi vet ikke helt sikkert hvem blotteren er, men har fått bekreftet at bileier har vært død en stund, forteller Usterud.

— Dette, og at mannen tilsynelatende står på en rasteplass og viser fram "stellet", er spesielt, legger han til.

— Politiet har også i bakhodet overgrepet mot en ungjente på samme sted for to år siden, sier innsatslederen.

Etterlyser tips

Det er snakk om at bilen skal være en eldre Peugeot 306, muligens blå eller mørkeblå av farge.

— Vi har sjekket flere aktuelle adresser, men ikke funnet blotteren eller bilen. Så letingen innstilles snart, sa Usterud klokken 19.10. Politiet mottar gjerne tips i saken om noen har observert blotteren, og kan gi et signalement av mannen.

— Tollvesenet har ikke kunnet gi en grundig beskrivelse av mannen, men vi har en formening om hvem dette kan være, erkjenner innsatslederen.

Ikke pågrepet

Politiet hadde ved 07-tiden fredag morgen ennå ikke funnet mannen.

— Hendelsen er registrert, men vi leter ikke aktivt etter gjerningsmannen ennå, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt.