Innsjekk og sikkerhetskontroll. Bygget får en størrelse på 60.000 kvadratmeter. Foto: Nordic - Office of Architecture

Kontrakten er for sprinkleranlegget ved den nye terminalen på Bergen lufthavn, T3, som skal være ferdig bygget sommeren 2017. Arbeidet med den nye terminalen ble startet i fjor, og i løpet av 2015 skal selve terminalbygget reises, tettes og innredning settes i gang.

60.000 kvadratmeter

Kristiansandsfirmaet KRV As ble startet i 2013, og holder til i Barstølveien i Sørlandsparken. Terminalbygget som sprinkleranlegget skal brukes i er på omlag 60.000 kvadratmeter, og skal dimensjoneres for 100

Slik ser planene ut for ankomstnivået i det nye terminalbygget. Foto: Nordic - Office of Architecture

liter i sekundet med en minimumskapasitet på én time. Det skal også lages gasslukkeanlegg i rom som er uegnet for sprinkleranlegg, slik som rom med mange elektriske installasjoner.

Dagens flyterminal ved Flesland ble bygget for 2,8 millioner passasjerer, men må økes på grunn av økt passasjermengde. Ifølge Avinor har Bergen lufthavn hatt sterkere vekst i trafikken enn Oslo de siste fem-seks årene, mest på grunn av nye direkteruter utenlands. I 2013 hadde flyplassen seks millioner terminalpassasjerer. Det gamle terminalbygget har en størrelse på 22.000 kvadratmeter.

La grunnstein i fjor

Arbeidet med utbyggingen har pågått siden 2008, og året etter ble det arrangert en plan— og designkonkurranse for den nye terminalen. Statsminister Erna Solberg (H) la ned grunnsteinen til den nye terminalen 21. mai i fjor.

Planlagt gateområde. Foto: Nordic - Office of Architecture

Tilretteleggingen av den nye terminalen har krevd mye arbeid, og det har blant annet blitt hentet ut rundt en million kubikkmeter med stein fra den nærliggende Lilandshaugen. Det er også etablert nytt veisystem, bybanetrasé og støyvoller.Det er Gunnar Løken og Tommy Skagestad som står bak KRV As. De har bakgrunn fra ORAS og Rørlegger 1.