Klokken 13.40 fikk brannvesenet melding om en brann i Risør.

— Melding om brann i ei hytte i Vardøysundet i Risør, opplyste 110-sentralen i Agder på Twitter.

- Kostet mellom 20 og 25 millioner

Ei hytte ble totaltskadet i en brann i Vardøysundet i Risør torsdag. Hytta tilhører millionæren Ole Melhus. Foto: Espen Hauglid/Aust Agder blad

Ifølge Agderposten tilhører eiendommen mangemillionæren Ole Melhus. Han er blant annent daglig leder i firmaet Otto Olsen Holding AS, som ifølge egne nettsider leverer tekniske produkter til industrien og handelen i Norge. Han er også daglig leder og styreleder i flere andre selskaper. Avisen skriver at hytta, som sto ferdig i 2013, kostet mellom 20 og 25 millioner. Hovedpersonen selv sier han ikke har vært på stedet siden i fjor sommer.

Sprengte vekk svaberg

— Dette er veldig trist og leit. Heldigvis var det ingen på hytta da det skjedde, sier Melhus til Agderposten.

Han kjøpte for ni millioner kroner, og rev den gamle hytta tilbake i 2011. Melhus startet med å bygge sitt nye sommerparadis, men etter hvert ble uttrykt sterk kritikk mot at Svaberg ble sprengt vekk, og at sprengstein ble kjørt ut i sjøen, skrev Nettavisen den gang.

Totalskadet

Østre Agder brannvesen avdeling Risør rykket ut med båt til brannen.

— Hytta skal være totalskadet. Ingen personer var i den da brannen startet, opplyste operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

Operasjonsleder Audun Eide sier til Fædrelandsvennen at politiets krimteknikere skal undersøke branntomta.

— Krimteknikerne drar ut til hytta i morra. Det er ei stor hytte som er totalskadet, men det er ikke strøm på den, sier han.