— Jeg håper bystyret har den kunnskapen som trenges for å gå så raskt fram, sier Glomsaker (Frp) som er leder for hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder.

Følg FVN Mandal på Facebook, trykk her!

Forrige torsdag vedtok bystyret å droppe utredningen av de aktuelle E 39-traseene, og i stedet gå direkte for den nordligste traseen. Vedtaket kom svært overraskende på mange, blant annet et samlet næringsliv i Mandal, som Fædrelandsvennen skrev om fredag.

Glomsaker mener at det ikke er mye å tjene på å droppe utredning av alle tre alternativene.

— Det kan godt vise seg at traseen bystyret har valgt er riktig. Men man kan komme i den situasjonen at det er problemstillinger rundt traseen som forsinker fremfor at man forserer arbeidet, påpeker Glomsaker. Han sier at et utredningsarbeid ikke tar mer enn noen få måneder fordi de fleste opplysninger man trenger allerede er i ulike databaser.

— Dessuten sier Statens vegvesen at de vil kunne gå i gang med detaljplanleggingen fra 2015 om alle kommunene har gjort sin del av jobben, sier Glomsaker. Han opplever at alle instanser jobber hardt for å få til ny E 39 gjennom Vest-Agder med byggestart i 2018.