— Jeg har ikke noe ønske om å stå i veien for Dagrun, og vil ikke stille i en votering hvis det blir henne mot meg. Jeg synes hun har gjort en god og viktig jobb, og ser gjerne at hun blir gjenvalgt, sier Ropstad til Fædrelandsvennen.

Ikke klart

Hvem som innstilles som nestledere er imidlertid ikke klart, for valgkomiteen under ledelse av Torhild Bransdal har ikke ennå ikke konkludert.

Dagrun Eriksen fra Kristiansand ga nylig beskjed at hun ønsker å fortsette i vervet hun har hatt siden 2004, og stille til valg på landsmøtet i mai.Bjørg Tysdal Moe trekker seg som andre nestleder, og Kjell Ingolf Ropstad er sammen med Olaug Bollestad sterkt ønsket av svært mange av partiets fylkesledere.

Dagsavisen har tidligere skrevet at det er 10 av 19 fylkeslag som i sin høringsuttalelse til valgkomiteen støtter sittende nestleder Dagrun Eriksen (43).Åtte av 19 fylkeslag støtter Kjell Ingolf Ropstad (29), og sju av 19 støtter stortingsrepresentant Olaug Bollestad (53) fra Rogaland.

Kronprins

Enkelte peker også på Kjell Ingolf Ropstad som en arvtaker til partileder Knut Arild Hareide.

— Knut Arild har heldigvis mange gode år igjen, sier Ropstad til Fædrelandsvennen.

— Men ønsker du selv å bli nestleder?

— Det er selvsagt alltid kjekt å bli nevnt i slike sammenhenger, og om partiet ønsker det, skal jeg ta stilling til det hvis spørsmålet kommer.