En av mennene ble fraktet til sykehus i luftambulanse. Den andre ble kjørt til sykehus i vanlig ambulanse. Foto: Kjetil Nygaard

Det ble slått full alarm da det klokka 17.35 lørdag ettermiddag ble meldt at to personer hadde gått gjennom isen i Eikelandsvannet på Eikeland, like nord for Vennesla sentrum.

Klokka 17.47 meldte politiet på Twitter at begge personene, to menn på 22 år, var reddet opp av vannet.

Var i vannet i 15 minutter

— De var seks personer som var ute og gikk tur. De skulle gå rundt vannet, men to av dem bestemte seg for å ta snarveien rett over vannet. Begge gikk gjennom isen, sier innsatsleder Stig Vang i politiet.

DSC_0518.JPG Foto: Kjetil Nygaard

Begge klarte å komme seg opp på isen på egenhånd, men falt uti vannet igjen. Kameratene på land så hva som skjedde, og handlet raskt.— Sammen med lokalbefolkning som kom til, klarte kameratene å komme seg ut med båt og fikk reddet de to. De lå i vannet i cirka 15 minutter, sier Vang.

Begge personene ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

— De var nokså frosne, kalde og nedkjølte, men etter forholdene har dette gått bra, sier Vang.

- Ved bevissthet

— De er transportert til Sørlandet sykehus Kristiansand i henholdsvis luftambulanse og ambulanse. Begge ved bevissthet, melder politiets operasjonsleder Geir Andersen i en twittermelding.

Alle nødetater rykket ut til Eikelandsvannet i Vennesla da to personer gikk gjennom isen lørdag ettermiddag. Foto: Kjetil Nygaard

Personene skal gikk gjennom isen midt ute på vannet, ca. 100 meter fra land.Ifølge Fædrelandsvennens reporter på stedet er deler av vannet islagt, mens resten av vannet er helt åpent.

Alle nødetater ble sendt til stedet, inkludert dykkere fra brannvesenet og luftambulanse.

Politiets innsatsleder opplyser at saken ikke vil bli fulgt opp av politiet i ettertid.