— Jeg har plukket fra Karuss ned til rundkjøringen ved Trekanten. Bare jeg alene har tre sekker fulle, sa Aslak Sætre Foss.

De 22 elevene i 9A på Fiskå skole hadde plukket i snaut 90 minutter da Fædrelandsvennen traff dem. De var cirka halvveis på runden sin - og hadde allerede plukket 25 fulle søppelsekker.

— Når vi er ferdig regner jeg med omlag 40 sekker. Vi skal plukke Vågsbygd ringvei, Kjos ringvei, ned til Lumber og ved Trekanten og Vågsbygd senter, sa forelder Erling Foss, som stilte med bil og tilhenger.

Elevene får 10.000 kroner av kommunen for ryddejobben. Pengene går til Berlin-tur til høsten.

— Jeg har funnet en del hjulkapsler. Ellers er det nesten utrolig hvor mye søppel folk hiver, sier Aslak Sætre Foss og får nikk fra klassekameratene.

Driftsleder Øyvind Markussen i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune bruker 140.000 kroner hver vår på skoleklasser og idrettslag som rydder søppel.

— De tjener greie penger, og gjør en viktig jobb. Kommunen hadde ikke fått dette til. Det hadde blitt for dyrt, sier Markussen, som mener det fylles noen hundre søppelsekker på kommunens 14 rydderuter hver vår.

— Litt utrolig, egentlig, for alle vet veldig godt at vi ikke skal kaste søppel, sier han.