— Det var litt vind, men ellers fint føre og lite folk i bakken, sier Atle Johannessen på vei inn i T-trekket i bunnen av alpinbakken på Hovden skisenter.

Sammen med familien og om lag 1000 andre skigjester trosset han snø og vind for å renne på ski.

Familiedag i skibakken. Foran fra venstre Vilde Alfstad og Ida Johannessen. Bak fra venstre Marianne Arnesen, Philip Johannessen og Atle Johannessen. Foto: Richard Nodeland

— Vi kom opp på fredag og har vært på hytta siden da, sier familien fra Kristiansand.

- Går mot rekordpåske

I administrasjonsfløyen til Hovden alpinsenter sitter en synlig fornøyd daglig leder og sjekker værvarselet for de kommende dagene.

— Det er tre fantastiske dager i vente. I natt synker temperaturen til -15, og fra skjærtorsdag og til påskeaften blir det sol, vindstille og perfekte forhold i bakken, sier Sture Pilegård.

Han forventer 3000 besøkende gjester i anlegget skjærtorsdag, og er ikke bekymret for at bare 1000 gjester var innom onsdag.

Onsdag er byttedagen

Sture Pilegård, daglig leder i Hovden alpinsenter, mener de tre neste dagene blir prikken over i-en. Foto: Richard Nodeland

— Onsdag er den store byttedagen da gjestene skiftes ut, så skulle vi få en dag med noe dårligere vær, passer det bra i dag, sier Pilegård.Med 70 medarbeidere som jobber døgnet rundt i påska, er han veldig avhengig av været for at skisenteret skal bli god butikk.

— Som det ser ut nå kan vi slå rekordpåska fra 2013 da vi hadde 5 millioner i omsetning og 2500 gjester per dag i snitt, forteller Pilegård.

- Blåste på toppen

Men det er ikke bare alpinsentersjefen som smiler. I enden av Tusseland treffer vi tre fornøyde langrennsløpere som er i ferd med å fullføre to mil på ski.

Så må du få med at kroatene ikke bare gjør det bra i fotball, men også i skiløypa.

Boris Praljak

— Det blåste litt på toppen, men ellers var det en flott tur, sier Rune Midtstøl som er på tur med niesa og hennes kjæreste.

— Og nå er jo sola kommet, så da er alt bra, supplerer Mia Nilsen.

Langrennsløperne fra Arendal har nettopp fullført to mil på ski. Fra venstre: Rune Midtstøl, Boris Praljak og Mia Nilsen. Foto: Richard Nodeland

— Kroater er gode på fotball og ski

— Så må du få med at kroatene ikke bare gjør det bra i fotball, men også i skiløypa, smetter sistemann i følget, Boris Praljak inn.

De tre arendalittene er også på hytta, og tilbringer hele påska i fjellheimen.

— Vi har vært her siden fredag, og hver dag drar vi ut på ski, sier Nilsen.

Badeglade gjester

Noen steinkast unna og en god del grader varmere finner vi fire badeglade gjester i boblebadet til Hovden badeland.

Omlag 500 gjester hadde vært innom badeland da Fædrelandsvennen tok turen i 15-tida. Foto: Richard Nodeland

— Vi har en ukes ferie i leilighet på Hovden, og da synes vi en dag i badeland er bra, sier Kristine Ølberg som sammen med barna Johanne og Erlend har tatt turen fra Sola til høyfjellet for å feire påske.

I boblebadet sitter også venndølen Kjell Inge Holte som har tatt med sine to nevøer for et lite avbrekk fra skiløypa.

— De har stått i bakken i seks dager i strekk nå, så en liten tur i bassenget passet bra, sier Holte, som innrømmer at tre timers bading holder for han.

— Men det er moro med alle mulighetene Hovden gir. Jeg har hatt mange fine turer på skøyteski som har vært utrolig deilig. Rundt Auersvann og Galten er det som et postkort, sier Holte.

Johanne (fra venstre), Kristine og Erlend Ølberg, samt Kjell Inge Holte, byttet ski med badetøy onsdag. Foto: Richard Nodeland

Vind bra for badelandet

For mens de fleste håper på sol og blå Swix-føre, er det dårlig vær og vind som er suksessoppskriften for badelandet.

— Vi har hatt bra besøk til nå. Tirsdag var det rundt 600 besøkende og så langt i dag har det vært 500, og da har vi fortsatt fire timer igjen til det stenger, sier nestleder Maria Moen i Hovden Badeland.

Det høyeste besøket badelandet har hatt er 1000 gjester på en og samme dag. Om rekorden skal slås, blir det så som så med været.

— Nå venter vi rushet fra i morgen. Bra vær er dårlig nytt, mens vind er bra, for da dropper folk bakken og kommer til oss i stedet, sier Moen.