Viking Sun på vei inn Byfjorden mandag morgen. Her skal skipet ligge til ventekai. Viking Sun på vei inn Byfjorden mandag morgen. Her skal skipet ligge til ventekai. Foto: FVN-tipser

Mandag seilte dette skipet inn Byfjorden

Her er cruisskipet Viking Sun på vei inn Byfjorden i Kristiansand mandag morgen. Men det er ikke for å sette hundrevis av passasjerer i land.

KRISTIANSAND: I 07.15-tida mandag morgen seilte cruiseskipet Viking Sun inn Byfjorden i Kristiansand. Her skal det ligge i ventekai på grunn av korona-epidemien, som fører til at det ikke kan seile på normalt vis mellom ulike destinasjoner.

Fredag kommer også Viking Jupiter til Kristiansand med samme formål.

– Skipene er uten passasjerer og bare et lite mannskap vil bli værende om bord, opplyser Kristiansand havn på sine hjemmesider.

Havna opplyser videre:

«Viking Cruises var det første cruiserederiet som innstilte ordinær drift og avsluttet alle pågående cruise som følge av koronapandemien. De to skipene som kommer til Kristiansand skal ligge til kai omtrent fram til 1. juli. Ingen av de to skipene har hatt påvist smitte om bord, og det er ingen tegn til sykdom om bord i dag.»

De to skipene er relativt små, begge med en lengde på 228 meter og med kapasitet til å seile med 930 passasjerer i tillegg til mannskap på 465 personer. Skipene seiler under norske flagg og har Bergen som hjemmehavn.

I Kristiansand vil et av skipene ligge ved cruise-kaia og kan dermed benytte landstrømanlegget for cruiseskip hele perioden, opplyser havna.