Melder seg ut av Frp

Ingelinn Lossius-Skeie sier at hun melder seg ut av Frp.

Publisert:

Lillesand-politiker og stortingsvara Ingelinn Lossius-Skeie sier at hun nå melder seg ut av Frp. Foto: Kjartan Bjelland

  • Henrik Ihme
Denne artikkelen er over ett år gammel

LILLESAND: Vararepresentanten på Stortinget ble søndag fratatt muligheten for å ha verv i partiet i ett år, for brudd på partiets retningslinjer.

Vedtaket ble gjort av enstemmig sentralstyre i Frp, som fulgte opp et vedtak i fylkesstyret i Agder. Selv om hun beholdt medlemskapet, har hun nå bestemt seg for likevel å forlate partiet.

Ingelinn Lossius-Skeie opplyser til VG at hun melder seg ut av Fremskrittspartiet etter å ha vært medlem siden 2006.

– Det slo meg at jeg ikke ble så veldig lei meg da jeg fikk sentralstyrets avgjørelse. Jeg kjente på en veldig frihetsfølelse faktisk og da skjønte jeg at jeg måtte melde meg ut, sier den tidligere Frp-politikeren til VG.

Det var i februar at styret i Lillesand Frp suspenderte Lossius-Skeie. Vedtaket ble bekreftet av fylkesstyret. Hun anket saken til sentralstyret, som i helgen har gjort sitt vedtak.

Bakgrunn:

Les også

Ingelinn Lossius-Skeie fratatt Frp-verv i ett år

Vedtaket er som følger:«Sentralstyret i Fremskrittspartiet har enstemmig fratatt Ingelinn Lossius-Skeie muligheten til å inneha og/eller ta valg for organisatoriske eller politiske tillitsverv i FrP i en periode fra 29. mars 2019 til 29. mars 2020. Ved ytterligere brudd på FrPs vedtekter og/eller etiske retningslinjer vil sanksjoner i henhold til vedtektenes §3.2 bli vurdert.»

Fram til høstens valg vil Ingelinn Lossius-Skeie beholde plassene sine i henholdsvis kommunestyre og formannskap, men vil der ikke representere partiet sitt. Hun vil ikke stå på partiets kommunevalgliste ved høstens valg.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Henrik Ihme henrik.ihme@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Lillesand
  2. Politikk
  3. Stortinget
  4. Fremskrittspartiet (Frp)