KRISTIANSAND: 8. mai i år skal en 41-åring ha blitt truet med kniv mot strupen av en 26-åring i sin leilighet i Kristiansand. Bakgrunnen var angivelig en krangel om penger. Begge tilhører rusmiljøet i byen.

Verten klarte å avvæpne den ubudne gjesten, som sovnet på en sofa. Men for å få ham til å forlate stedet valgte han å bruke sitt soft gun-gevær.

Med den gassdrevne våpenkopien skjøt han, ifølge sin egen forklaring, «flere hundre skudd» mot nakken og i ansiktet. Han startet mens 26-åringen sov, og skjøt helt til han var ute av bygget.

Politiet på stedet etter hendelsen i mai. Foto: Eivind Kristensen

Skremte naboer

41-åringen fikk hjelp av en kamerat (43), som bor i en leilighet i samme bygg. Han utstyrte seg med hjelm og sin egen våpenkopi. Synet av det skrikende paret ute på gaten, siktende på 26-åringen som flyktet bortover gaten, var skremmende for flere naboer denne søndag formiddagen. Store styrker fra politiet rykket ut.

— Det virket svært dramatisk for naboer som så dette, opplyste innsatsleder Øyvind Hægeland til Fædrelandsvennen etter at kameratene var pågrepet.

Blødende sår

Plastkulene fra geværet gjorde at 26-åringen fikk 10-12 blødende sår i hodet og på hendene. Kristiansand tingrett mener han lett kunne fått alvorligere skader. 41-åringen har ment at han handlet i nødverge, og slik handlet berettiget. Også 43-åringen hevdet han var i en nødssituasjon.

Hjemme hos begge de tiltalte ble det funnet flere våpen, blant annet flere gassdrevne våpenkopier, kniver, macheter, sverd og pil og bue. Retten har gitt påtalemyndigheten medhold i at disse kan inndras fordi de har vært brukt til en straffbar handling og for å forhindre flere våpenepisoder.

Både 41-åringen og 43- åringen er dømt til ti måneders fengsel. Det bærende for straffen er skyteepisoden, men de er også dømt for oppbevaring av mindre mengder narkotika og andre forhold.