Se direkte fra styremøtet over.

KRISTIANSAND: — Dette er en kjempeviktig dag for sykehuset og Sørlandet, sier administrerende direktør Jan Roger Olsen før dagens styremøte i Scandic hotell Bystranda i Kristiansand.

Han har foreslått ett hovedsykehus og to nærsykehus.

— Dette er en kjempeviktig dag særlig for pasientene, dette handler om pasiensikkerhet og kvalitet i årene framover, sier direktøren til Fædrelandsvennen før han går på talerstolen og presenterer sitt forslag til styret.

Siden 2012 har arbeidet med planen pågått. Den ble satt i gang i forbindelse med vedtaket om å planlegge et nytt bygg for psykiatrien i Kristiansand. Både helse-og omsorgsdepartementet og Helse Sør-Øst krever at et sykehus må lage en utviklingsplan for å få lov til, og penger til, et så stort prosjekt.

Psykiatribygget er beregnet til 750 millioner kroner. Vedtaket i dag gjørat Sørlandet sykehus kan komme videre med enda mer konkret planlegging.

Administrerende direktør Jan-Roger Olsen hadde lagt fram en inntilling som skilte seg noe fra prosjektleder Per Torgersens. Blant annet har direktøren garantert for at akuttkirurgi og fødeavdeling skal opprettholdes i Arendal og signalisert klart at det er stor forskjell på hvilke funksjoner Flekkefjord og Arendal skal ha.

Dette begrunner han med at det er langt flere mennesker som sogner, og vil sogne, til sykehuset i Arendal i framtiden.

Styremøte foregår på Scandic hotell Bystranda, hvilket er helt unikt. Aldri før har det vært arrangert styremøte utenfor sykehusets lokaler. Fædrelandsvennen streamer hele seansen direkte, hvilket heller aldri har skjedd før.

Til møtet er det også kommet en rekke tilskuere, både fra Flekkefjord og Arendal, men også fra Kristiansand.

Jan-Roger Olsen like før styremøtet begynner torsdag.