— Dette forandrer ikke noe for oss. National Oilwell Varco takket nei til å leie kontorer på Støodden i mai i fjor. National Oilwell Varco har ingen planer om å tre inn igjen i det prosjektet. Vi har heller ingen andre prosjekter, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø.

Men det kan forandre mye for Støodden-utbyggerne Rune Torsøe og Ivar Mjåland. Med de nye reglene kan antallet parkeringsplasser på Støodden økes fra 350 til 525. Utbyggerne er i gang med å klargjøre tomten. Vi lyktes ikke med å få kontakt utbyggerne mandag kveld.

Teknisk direktør Ragnar Evensen Foto: Reidar Kollstad

Mandag la teknisk direktør Ragnar Evensen fram sitt forslag til nye parkeringsregler. Det er snakk om å endre kommuneplanen.I dag skal det maksimalt være en parkeringsplass for hvert 100 kvadratmeter kontorlokaler når det bygges nytt i Kristiansand. Nå foreslår Evensen å endre dette til 1,5 parkeringsplasser for området Andøya og området Dvergsnes/Korsvik.

— Parkering var jo en sentral del av Støodden-debatten. Denne saken har egentlig ikke noe med Støodden å gjøre. Det dreier seg mer om å tilpasse kartet til terrenget. Oljebedriftene er allerede etablert. De skal ha utviklingsmuligheter, er langt fra bussmetro. Da blir 1,5 p-plasser pr 100 kvadratmeter riktigere, forklarer Ragnar Evensen.

Utbyggere kan omregulere

Nå skal saken opp i byutviklingsstyret og formannskapet. Deretter sendes den på høring. Evensen regner med at nye parkeringsregler for Andøya og Korsvik kan vedtas endelig i mai.

Da kan de søke om en mindre vesentlig reguleringsendring ja

— Og da kan Støodden søke om å få flere p-plasser?

— Da kan de søke om en mindre vesentlig reguleringsendring ja, svarer Evensen.

Les også:

Les også:

Høyres gruppeleder, Hans Otto Lund, er særdeles glad for at administrasjonen så raskt har fått fram forslag til revisjon av kommuneplanen.

— Vi tok for mye tran i 2011 da parkeringsplass-reglene ble vedtatt. Andre byer er mer liberale. Vi taper i konkurransen. Vi er nødt til å endre slik at våre bedrifter kan utvikle seg. Da tenker jeg også på Støodden. Mitt syn er jo at denne endringen kan gjøre det prosjektet bedre, sier Lund.

Nekter omkamp

APs Mette Gundersen sier det kan være fornuftig å se på parkeringsbestemmelsene. Omkamp om Støodden, er hun mindre interessert i.

— Hvis dette egentlig er en omkamp om Støodden, sier vi nei. Nå får vi diskutere og se, sier hun.

Evensen er klar på at administrasjonen helst ville ventet med å endre kommuneplanen til hele planen skal revideres neste år. Det var politikerne som krevde en egen runde.

— For å unngå en hel revisjon av kommuneplanen, foreslår vi å begrense det til områdene hvor olje-bedriftene er. Det er her problemene med parkering også er, sier Evensen.

Miljøet?

Både i sentrum og resten av kommunen skal fortsatt krave om én p-plass pr 100 kvadratmeter kontor gjelde.

— Om Kristiansand med disse forslagene går i mindre miljøvennlig retning er vanskelig å svare på. Det avhenger vel av om det blir mer trafikk, synes Ragnar Evensen.