Det var 27. juni i fjor at den nå 23 år gamle mannen kjørte utfor veien ved brua i Sarons dal i Kvinesdal. Ingen personer kom til skade da bilen stupte to-tre meter ned skråningen og ut i elva med fronten først.

23-åringen fra Lister hadde med seg en passasjer i bilen da uhellet skjedde.

— Vi hørte bare et stort brak, så kjørte bilen rett i elva, fortalte vitner til Fædrelandsvennens fotograf på stedet etter uhellet.

Den unge sjåføren tilsto at han hadde drukket alkohol da politiet ankom stedet.

Betinget fengsel

Mannen er nå dømt til betinget fengsel i 18 dager, med en prøvetid på to år. Han må også betale en bot på 5000 kroner. Saken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom i Lister tingrett.

23-åringen ble fratatt førerkortet på stedet. Tap av førerkort er satt til 20 måneder.Resultater fra blodprøve viser at mannen kjørte med promille på 0,92. Blodprøven ga også utslag for THC, et stoff som finnes i hasj, men konsentrasjonen er for liten til å overstige straffbarhetsgrensen ved kjøring.

Ifølge dommen fra tingretten dømmes han for bruk av hasj i tiden før trafikkuhellet, og senest 1. juni.

Kjørte i lav hastighet

Ifølge dommen kjørte 23-åringen på en grusplass i relativt lav hastighet like før bilen kjørte utfor veien. Det oppsto mindre materielle skader på bilen.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at kjøringen endte med at bilen havnet utfor veien, og at 23-åringen hadde med seg passasjer i bilen. I formildende retning legges det vekt på at mannen kun kjørte noen få kilometer, og at han erkjente å ha kjørt med promille straks politiet oppsøkte ham etter uhellet.

23-åringen er ikke tidligere straffedømt eller bøtelagt.