Det lå store vanndammer flere steder på Vågsbygdveien fredag morgen. Her fra Fiskålokket. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: — På grunn av den sterke vinden ble fartsgrensen satt ned til 50 km/t klokken 05.00 i dag morges, sa trafikkoperatør Tove Sunde ved Vegtrafikksentralen for Sør-Norge til Fædrelandsvennen.

Torsdag og natt til fredag kom det et nytt uvær over Sørlandet. Kraftig regn og vind preger landsdelens lavereliggende strøk. Fartsgrensen var satt ned både på den nye og gamle broa.

— Det vurderes hele tiden om Varoddbrua må stenges helt. Men foreløpig har det ikke vært nødvendig, sa Sunde.

LES OGSÅ:

Meteorologisk Institutt sendte torsdag ut kulingvarsel med beskjed om at det ville blåse liten storm i kastene. Først til kvelden skal vinden minke.

Stengte fjelloverganger

Fredag morgen var det uvær både langs kysten og i fjellet.

— Riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli er åpen for normal trafikk, men det blåser frisk bris og kan til tider være dårlig sikt, sier Sunde.

LES OGSÅ:

Fylkesvei 45 mellom Valle og Dalen er fortsatt stengt på grunn av rasfare. Hunnedalsvegen mellom Sirdal og Rogaland er stengt på grunn av dårlig vær, ifølge Statens vegvesen.

1500 uten strøm

Torsdag kveld var 8000 husstander, de aller fleste i Flekkefjord og Sirdal, uten strøm. Fredag morgen var tallet 1500, men da var det flest kunder i Arendal og Risør som er rammet.

Det lå store vanndammer flere steder på Vågsbygdveien fredag morgen. Her fra Fiskålokket. Foto: Kjetil Nygaard

— Mange trær har falt over linjer og ført til at en del av våre abonnenter i perioder har vært uten strøm. Antall og hvem som har vært berørt har variert fra time til time, sa kommunikasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi torsdag kveld.

Ikke problemer med nedbør

Den kraftige nedbøren natt til fredag skal ifølge politiet ikke ha ført til trafikale problemer i Agder.

— Det er ikke meldt om problemer foreløpig. Folk kjører forsiktig, sa operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.