Trolig angrer den 32 år gamle nederlenderen bittert på at han anket dommen fra Kristiansand tingrett, der han ble dømt til fem år og seks måneders ubetinget fengsel. Tingretten fant han skyldig i å ha smuglet 11,6 kilo amfetamin og 69 gram amfetamin inn til Norge og Kristiansand via danskebåten.

Agder lagmannsrett var enig i skyldspørsmålet, men skjerpet straffen på fem og et halvt års fengsel til åtte års ubetinget fengsel.

Kom i leiebil

Det var 21. september i 2013 at tollerne på ferjeterminalen i Kristiansand vinket inn en nederlandsk registrert Volkswagen Polo til kontroll.

Tollerne fant først 69 gram kokain gjemt bak seteryggen bak i bilen som var leid av Hertz i Nederland. Sjåføren innrømmet smuglingsforsøket, og ble satt i arresten. Fire dager senere ble det gjort nye undersøkelser av Poloen, som i mellomtiden var levert til Hertz bilutleie i Kristiansand. Da ble det funnet hele 11,6 kilo amfetamin.

Nektet straffeskyld

43-åringen har hele tiden nektet kjennskap til det store amfetaminpartiet, og hevdet at hans oppdragsgivere må ha gjemt dette i bilen uten å informere ham. Verken tingretten eller lagmannsretten festet lit til denne forklaringen.

Retten mente kokainet ble gjemt på et sted hvor det skulle bli lett å finne, slik at sjansen for at tollere og narkotikahunder også oppdaget det store amfetaminpartiet ble mindre.

32-åringen har sittet fengslet helt siden pågripelsen for snart 16 måneder siden.